TORSDAG: Grått, grått, grått. Känns som den här dagen redan gått

Han: Vaneläsare noterade förstås min ödmjuka ton i gårdagens blogg när det gäller musjakten. Hon skrockade som Krösa-Maja i Lönneberga över att musen snott ostbiten ur min nyinköpta fälla. Men skrattar bäst som skrattar sist. Avgörande är det som sker under det som synes ske:
– Politik slår ekonomi men ny teknik slår det politiskt korrekta, sa Jan Stenbeck (ungefär).

Hennes pappa och mamma må ha litat till musfällor, men hon lever med en Engberg nu och hans pappa var el-ingenjör och verkade i upplysningstraditionens teknikoptimistiska tradition. Alltså satsar vi på ny teknik i musjakten.
Och Sesam öppnade sig!
Genom att investera i elektroniska musskrämmor har de kristna trupperna segrat över utomjordingarna.
Åtminstone i dagens avsnitt av Det ljuva livet på en udde.
– Inte en mus har hörts eller setts till på 48 timmar.

Ännu inte adapterad.


Och då har jag inte kallat in det tunga artilleriet ännu. Vapnet levererades under stort hemlighetsmakeri av DBSchenker, hon hämtade ut paketet på Tempo i Gökalund i tron att det var ännu – Jag säger bara ”Mäuse- und Rattenvertreiber”.
Muskrigens Stalinorgel, Hitlers Atlanticwall. The Bömb i Rosa Pantern… När jag håller den massiva svarta tingesten i handen är det nästan att jag längtar efter att det ska börja krafsa i väggen.
Inte bara nästan, förresten.

I övrigt: Novemberväder även i december. Grått, grått, grått. Havet är grått, himlen är grå. Till och med luften har en grå nyans. Känns som den här dagen redan gått. Ser redan fram emot middagen. Rester av gårdagens kålpudding à la Don Peppe med Netas lingonsylt.
Men först ska jag försöka städa upp kring det nya pråmliknande däcket på Hus2…

Serveras även idag.

Hon: såg inte så städat ut när jag gick förbi för att sätta in mina apelsiner i växthuset, men däremot såg altanen nästan färdigbyggd ut. Fin!

Dagens leverans, 11 kg apelsiner
Från Joaquin i Spanien

Två dagar i rad har Hannes från UPS kommit med godsaker. Igår hade jag just duschat, håret var blött, okammat och jag såg ut som Plupp ungefär… idag knackade han på mitt i ett yogapass och möttes alltså av en tant i tights, stackarn. Tröstade honom med att nu har jag inte beställt mer förrän i april 😉

Ja äntligen tog jag mig i kragen och körde ett power-yoga-pass med lulu lemon. Mycket bättre än ”yoga with Adrienne” tycker jag. Så ny favorit. 45 minuter svettigt pass…

Och så tjuvstartade jag paprika- och chilisäsongen också. En Havanna-peppar och en annum. En Spetspaprika och en som är både lite paprika och lite chili. Faludin.

I väntan på att havet stiger.

Han: Nu är pråmen klar! Smarta läsare inser att syftet med alla soldäck inte är att Hon ska sola, utan att vi och våra katter ska gå flott och flyta med när havet stiger.
– Vilket det gör just nu.
Barometern går mot ostadigt, kanske anar vi den första vinterstormen. Så här o-skönt är det just nu på udden:

Publicerat av

2 reaktioner till “TORSDAG: Grått, grått, grått. Känns som den här dagen redan gått

  1. Aningen fördomsfullt om ”08-tant-gänget”, på min ära!
    Fast i och för sig, en del av oss läser möjligen inte akademiska uppsatser,
    vi skriver dem i stället😉!
    Fridfulla helger tillönskas er från Liljeholmstorget⭐️🌲

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s