Fredag: fint besök på udden

Han: Förutom att min kompis Thomas Kanger varit här i veckan fick vi uppleva ett fint besök i går. En duvhök hade slagit en duva och mellanlandet på det som är kvar på tomten på sjösidan.

Han: Besöket finns på film. Varför den publiceras så här vet jag inte. Skickar filmen till Axel Kielland i Köpenhamn som är fågelskådare och pensionerad redaktör på Gyldendal, där han bl a gav ut FUGLEfelthånd-boken som Norstedt gett ut på svenska och som är vår bibel på udden. Axel gratulerar till besöket och bekräftar att det är en duvhök och inte en sparvhök, som jag trodde eftersom vi har en ensam sparvhök på udden. Axel bifogar en bild på en sparvhök i samma pose som han plåtat i Torsås tror jag mig veta.

Han: Som om ingenting hänt – i morse (06:12) kom den ensamma hägern förbi och njöt av soluppgången …

Hon: och snart kommer jag 🙂

Hon: så värt strunta i packhelg i Stockholm och istället ligga i soffan vid havet och snörvla. Och med Ludde tätt intill, till skillnad från svarta sopsäckar och stora bagar från Claes Ohlson på Åsögatan…

Han: Det gjorde hon rätt i, strunta i packandet och komma ner till oss istället. Minnesvärd fredagkväll på udden. I förgrunden Axels fågelbok, uppslagen på duvhök.

Hon: minnesvärd… hrm. En sovande man på vardera sidan 😉

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s