onsdag: En ljus dag på vår udde

Inte bara tomater och chili.

Han: Igår blev en svart dag över hela världen. Världsnyheter når även hit ut på udden. I övrigt blir gårdagen en ljus dag i våra liv. Blåsten la sig äntligen och solen sken. Det är juni och hon har utökat sina trädgårdsbestyr till att även gälla havet – att rensa viken från sjögräs en plikt hon ärvt från sin mor.

… till slut blev det för mycket för snickar-Jobs.

I övrigt: Älskar män som står på alla fyra framför mig! Jonas från Rörteknik och Jocke från Nybro gjorde klart köket i Margaretas stuga. Nu väntar vi bara på att Göran, turboelektrikern, ska komma idag och låta ljuset flöda över hela härligheten.
– Sedan ska jag aldrig mer renovera en gammal kåk!
Bortsett från att jag ska bygga en altan mot solnedgången och eventuellt glasa in ett växthus mot söder…

Nästa projekt.

Byggherrens (= snickarlärlingens) belöning: 30 minuters djup nap i soffan med Nordegren & Epstein i öronen. Duschar varmt och länge. Drink före middan: Hennes svala variant av French 75 (Gin, Limoncello och Prosecco). Middag i lä med musik av en ensam talgoxe, en av de sista som inte haft tur att träffa någon som hon som serverar spagetti med köttfärssås på nötfärs från Attanäs gård, soltorkade tomater från fjolårets skörd, infrysta Brandy Wine (de godaste tomaterna), kryddor från egna landet och tre sorters chili (Parsilla, Chocholate Bonnet, Cayenne).
Till det en flaska Barbera d’Alba från Roberto Sarotto.
Gott?
– Så här ska vi ha det när vi har det som sämst.

Skulle vilja måla henne så.

Hon: ja du borde hoppa i och hjälpa till Peppe ;). Det är faktiskt drygt 20 grader i vattnet så även en badkruka som du borde våga sig i. Och kunna känna dig som en ny människa, pigg och alert efter dagens slit. Och kanske t.o.m orka hålla dig vaken en stund efter 20.00, ha ha.

Ok då, det har du ju faktiskt gjort de senaste dagarna eftersom du har tagit ett litet ”nap” medan jag lagar mat och donar. (Efter att ha varit trädgårdsmästare, bagare och försökt komma på något kreativt på mitt freelance-uppdrag…). Fast jag tycker å andra sidan det är bra att du tar en liten middagslur. Men ett uppfriskande dopp skadar inte!

En mandel, hurra!

Jag trodde det var kört med våra nyplanterade mandelträd. De har sett lite medtagna ut efter den tuffa start de fått med flera veckors hård nordanvind. Och på det några frostnätter, eller nästan minusgrader i alla fall.

Men igår upptäckte jag små mandlar på alla tre träden, flest på det som står mest skyddat och som jag trodde var det enda som skulle överleva. Men faktiskt så vajar det en ensam liten mandel även på det senast planterade och mest utsatta trädet också. Bara hoppas de klarar första vintern och att det inte blir en blåsig och extremt kall sådan.

Han: Tack darling för att du lät mig sova middag. Väcker dig kl 06:00 i morgon bitti när jag börjar jobba så även du får uppleva en morgon på udden.

Publicerat av

5 reaktioner till “onsdag: En ljus dag på vår udde

  1. Grönt är skönt! Snyggt som fan. Fantastiskt att se att kallbadhuset öppnat för säsongen. Nu väntar vi bara på bevis att gubben tagit sitt årliga bad.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s