Söndag: Heldag i sängen hos familjen Bridgerton

Inneväder.

Han: Grått och vått. Sydlig vind, 21 m/s i byarna som får 4 grader varmt att kännas som minus 2, enligt SMHI. En dag som gjord för sängen och alla avsnitt av första säsongen av Familjen Bridgerton på Netflix. En mix av Jane Austen med sex i herrgårdstrappor (om du får ihop det), lite Bridget Jones och en massa Gossip girl, om vi ska tro recensenterna.
Och det ska man.
– Because we worth it, som det heter i reklamen.

Klart det blir ett lyckligt slut, men …
… sedan följde vi med Emily till Paris.

Och efter lunch blev det mer bio. Emily in Paris, hela säsongens avsnitt i en följd. En mix Familjen Bridgerton (men med fransk snobbism och ganska många la petite mort i och utan moderna kostymer), Jane Austen med explicita sexscener (om du får ihop det); inte så mycket Bridget Jones kanske men en väldig massa Gossip girl, men en serie som utspelas i den franska reklam- och pr-branschen och därför mest påminner om Ring min agent (Dix pour cent) – vår favoritserie denna grå höst och som bygger på samma dramaturgiska hantverk som … ja, du fattar – och då har jag glömt att nämna att vi i helgen sett sista avsnittet för säsongen av I vår herres hage som mest påminner henne om hur kyska och snälla människor var mot varandra i hennes barndoms serier.


Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s