Fredag: Idag har vi planterat ett träd – återstår 1 999 miljarder

Han: Om alla fredsälskande människor planterade ett träd skulle världen bli bättre – särskilt för dem som äger Blekingeplantan och andra handelsträdgårdar.
– Skämt å sido.Sant är att träd suger upp koldioxid från luften. Om mänskligheten bestämde sig för att plantera 2 000 miljarder träd (2 000 000 000 000) skulle våra gemensamma koldioxidutsläpp nollställas och alla som vill kan åka till Thailand utan att flygskam.

Plantorna skulle kosta runt 540 miljarder euro, vilket är mindre än till exempel USA:s årliga militärkostnader. Men efter Putins invasion av Ukraina tycker många kanske att just de pengarna fyller sin funktion.
Uppriktigt sagt: Idag har vi planterat ett träd. Jag erkänner att den gropen grävde jag utan att tänka på varken världsfreden eller på koldioxidutsläppen.
– Vi hade tröttnat på att vårt persikoträd bakom Margaretas stuga även i sommar dragit på sig någon slags svamp – man undrar vad persikoträd pysslar med när vi andra somnat med händerna på täcket.

Alltså åkte vi till på Blekingeplantan och köpte en prydnadsapel (Malus Red Sentinel) för 650 kronor. Ett litet välväxt träd med rundad krona (men vårt är långt som en stör och kronan spretar rakt upp).
Bladen är mörkgröna och glänser, sägs det.
– Rosavita blommor under försommaren som sedan blir till små orangeröda äpplen som fåglarna älskar enligt expertisen.
Blommorna lockar dessutom till sig humlor och bin och sedan lever vi alla i sus och dus tills någon lus tar flyttar in i kronan.
Den som överlever får se.

Hon: vilken usel bild du tog på det planterade trädet… mina två från bilen gör det ju nästan mer rättvisa 😉

Som synes har vi handlat mer än trädet…

Jodå, vi handlade mycket mer grejer än trädet på vägen hem från min faster och farbror, som ju var dagens egentliga mål.

Biltema passerar man på vägen hem från Ronneby, ligger precis utanför Karlskrona, och det åker man ju inte bara förbi. Där inhandlades diverse saker, bland annat två solstolar till torpet som var det vi egentligen skulle ha… bara! Såpbubblor, diskställ, bevattningsslangar, sekatörer, blockljus, cyklop mm mm slank också med.

Attanäs gårdsbutik är ett måste också, bara en liten omväg.

Köttreserverna behövde också fyllas på, och mjölhyllan. Lite ”närodlad” ost och yoghurt slank med också.

Mjöl inhandlat på Smaklöken i Jämjö
Och ännu mer kött…och ost och yoghurt, och…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s