Fredag: Hälften räcker

Han: Sedan 2010 har den globala extrema fattigdomen halverats sedan 2010. Barnadödligheten har likaså blivit hälften sedan 1990. Elon Musk har förlorat halva sin förmögenhet under det senaste året.
”Hälften kvar” var en gång Skattebetalarnas förenings slogan och ”Om du älskar mig blott hälften vad jag älskar dig” sjöng Arvingarna.
– Är glaset halvfullt eller halvtomt?
Frågan rymmer en stor existentiell fråga som skiljer optimister från surgubbar och Krösa-Major.

Vart jag vill komma? Efter att ännu en dag ha betraktat vad regnet ställer till med, anar jag att ”hälften räcker” kommer att bli 2023 års kvällsbön på udden.

För övrigt anser jag att Sverige ska sluta krypa för Erdogan. Vår Natoansökan har blivit en schackpjäs i en auktoritär regims kamp för att behålla makten efter det kommande valet.
Under det kalla kriget utgjorde Sverige hälften av gränsen mellan Europa och Ryssland. Om Nato vill att vi ska bidra till den fronten får generalsekreterare Jens Stoltenberg lägga in en högre växel för att övertyga Erdogan att han inte kan sätta sina maktintressen över Europas.
– Våra svenska ministrar har krälat tillräckligt för maktens arrogans.
Häften hade räckt.

Hon: Håller med, hälften virus i omlopp hade definitivt räckt. Helst noll förstås. Nu har mitt senaste lilla barnbarn Essa, endast sex veckor gammal, fått RS-VIRUS. Idag blev hon inlagd med sondmatning och syrgas. Covid har hon redan haft, det fick hon direkt efter hemkomst från BB. Jäkla virus!!!

Liten Essa…

Bilderna från sjukhuset fick mormorshjärtat att blöda, men det känns ändå väldigt skönt att hon är under professionell uppsikt. Imorgon bitti tar jag tåget upp för att muntra upp och hålla storasyster Alice sällskap när mammorna är upptagna med lillasyster och jobb! Så dagen har gått åt att packa, ta hand om mina sådder, boka om biljetter och att oroa mig för Essa!

…i stor säng på SÖS.

Publicerat av

2 reaktioner till “Fredag: Hälften räcker

  1. Men nu får det verkligen räcka, lilla sutten hon får även mig att få ont i magen😥.
    Och sen detta regn, man blir ju deprimerad. Nu måste man hitta lite positivt som ett bröllop till sommaren dottern gifter sig då. Det kommer att bli mycket regn från ögonen! 😭🥰

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s