tisdag: Här fattas det en vettig rubrik

Han: Coronavirus och börsfall på grund av att två diktaturer – Saudiarabien och Ryssland – inte kan komma överens om hur mycket olja de ska låta flöda över en värld som mår bäst av att ingen olja flödar alls.
För egen del noterar jag att havet har lämnat tillbaka en del av udden.

Flyttar blicken för att läsa dagens budskap.

Där ute i den stora världen tycks Folkhälsomyndigheten följa ledarskapets första princip: ”Det är klart att jag måste springa efter folkhopen, jag är ju för tusen deras ledare” och  höjer nu risknivån för samhällsspridning av det nya coronaviruset till mycket hög.
– Sa inte statsepidemiolog Anders Tegnell för fyra dagar sedan att antalet svenska fall hade nått en kulmen

Kalmar län har fått sitt första fall. En man i 50-årsåldern som kommit hem från ett besök i Österrike visade sig ha coronaviruset. Såvitt känt har viruset inte nått udden (utom den jag köper på Ica i Torsås – inga tecken på hamstring där inte!)
Motstridiga direktiv når dock även hit ut. Som det budskap min leasingbil helt plötsligt och oväntat kräver min uppmärksamhet när jag än en gång är på väg från soptippen. Jag har just växlat upp till sexan och passerar en gammal dam med rullator och två hundar som vill nåt annat än hon.

Det blixtrar till och i utkanten av mitt synfält kräver någon att jag tar del av budskapet: Att flytta blicken från vägen för länge eller för ofta kan orsaka kollisioner som leder till dödsfall eller personskador. Koncentrera dig på körningen.
Tack, storebror. Med flackande blick stavar jag mig igenom meddelandet på displayen som uppmanar mig att hålla ögonen på vägen och undrar i förbigående hur det gick med tanten och hennes hundar som swischade förbi till höger.
När jag kommer tillbaka till udden river jag det fula plåtskjulet bakom Margaretas stuga.
Det känns som någonting begriplig att Bertil Peterssons gamla spikar vägrar ge med sig utan motstånd.

Nu ska jag se på min favoritsåpa – turkiska ”Hämnd och Kärlek” på Svt2. Har allt som de grekiska dramerna lämnade till dagens dramaturger att kopiera.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s