söndag: växthuset stod pall för första stormen

Stod pall tack vare sitt välbyggda fundament (Patent: Engberg).

Han: Äntligen är det så ljust (06:20) att jag kan besikta den förväntade förstörelsen. Hon sover fortfarande (konstigt nog eftersom han aldrig sover). Vi var vakna i natt för det blåste 25 sekundmeter i byarna och det dunkade i väggarna. Vi hörde saker falla och lamporna i syrenen utanför sovrumsfönstret dansade en galen dans i mörkret.
– Det är nog växthuset, sa Krösa-Maja.
Väderleksrapporterna är sånt vi följer här på udden, men den här stormen kom som en total överraskning från nordost. Nu skiner solen och småfåglarna har vågat sig ut.

Viktigast av allt: Växthuset står där det står. Inte bara en seger över naturen. En personlig moralisk seger för drängen, vars unika fundament ifrågasatts av den vanliga pöbeln (som krävde gjutna stolpar enligt skrivbordskonstruktören som aldrig satt en spade i småländsk sten). Denna gång förstärkt med grannarna och ”danskarna” som helt oväntat dök upp (är inte gränserna stängda!) lagom till vårens första roséavsmakning utan kindpussande och på behörigt coronaavstånd.

Recension: 6 korkar av 6 möjliga för Grande Recolte, 2018, Cotes de Provence. Rester av flaskorna och rödvinsslattarna deltog utom tävlan. Temperaturen var inget att klaga på. Det kändes som nollgradigt i takt med att solen tömt sina glas.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s