lördag: skulle kunna ligga här hela dan, men …

Vill inte bli störd.

Han: ”Nej, du får inte gå upp. Då stressar du mig bara att vi ska bygga nåt”. Säger hon som vill pyssla om sina plantor i morgonsolen. Inser att hon är lik son mormor, som blev sur om nån störde henne på morgonen när hon ville vara ensam med sina blommor.

Blir alltså liggande här. Lyssnar på Konflikt. Läser på Barometerns Torsåssida att jag kan ligga kvar hela veckan, för ”från och med 6 april kan att du som är över 70 år vända dig till kommunen, till vår extrainsatta matservice, för att få hjälp med att få hem matvaror.”
– Vilken service. Är det Kicki två stugor bort jag ska tacka för det privilegiet?
”Vill vi verkligen tillbaka till det gamla vanliga?”, undrar Erik Huss, geograf med bakgrund inom Earth system science i Svenskan och parallellt lyssnar jag på Trumps dagliga presskonferens:
– It’s bad, very bad. But lots of excellent jobs been done here, lot of excellent jobs.
USA:s motsvarighet till Anders Ternell uppmanar nu alla amerikanarna att bära ansiktsmask, men Trump är ju som alla 70+-are sägs vara – obstinat, rebellisk och säger att jag det tänker inte dra på sig nån mask.
– Maybe its good, but…

En av de sista 40-talisterna.

Läser nattens mejl från U. Vi pratades vid via Skype på tv:n igår kväll. Hen har börjat skriva på en roman under isoleringen.
– Så bra! Så jävla bra. Och som inte får nåt gjort.
Inser att ingenting kommer att bli som det var före virusattacken och det räcker nu. Kan inte ligga kvar här längre. Måste bygga nåt!

Publicerat av

2 reaktioner till “lördag: skulle kunna ligga här hela dan, men …

  1. Hej folkens. Va fint ni har därneröveråt söderns slätter och hav. Här uppinorr är det fortfarande vinter, även om en viss snösmältning kan skönjas. Rabatten mot söder har dock ofrivilligt tinat fram och uti den frusna jorden har fjolårsbladen av många julars julrosor exponerats mot ljuset. Det finns liksom hopp i år också, trots coronor och trumpar. På uteverandan sitter våran kisse och sjunger, men så heter hon Sinatra också. Skatorna bråkar på skaren och i storholken rumsterar ekorrparet. Den ena är ganska svart i pälsen och den mindre honan vackert ljusbrun. På vinfronten sneglar tre handgranater på mig, Montreso Rustego, Catine Giacomo Montresor Verona 1962, Chateau De Lisse, Saint Emilion 1975 och den mystiska KATOP 2001, köpt i St;Petersburg 2004. Öppnar man de flyger kåken i luften? Härmed en nordlig hälsning om en skön helg. Nicke!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s