Lördag: Bredvid växthuset stod en liten stuga

… och i den lilla stugan fanns ett pyttelitet kök.

Han: Och bredvid växthuset står en stuga, som också kräver sitt. Det började med att jag högg upp ett i hål i köksväggen i tron att väggen var lika dåligt byggd som den lät när man knackade på den. Förutom masonitskivan och parkettpanelen, visade sig väggen bestå av 2 ytterväggar och 2 bastanta inneväggar i en tums virke. Detta eftersom Margaretas Bertil hade ställt två små stugor bredvid varandra och spikat ihop dem i en tid när efterkrigstid övergick i egnahemstid och högkonjunkturen gjorde spiken väldigt billig.

Sedan fick jag hjälp att säkra taket av Snickarn/Höjdhopparn. Panelen i kökstaket visade sig dölja ett yttertak med dubbel takpapp, som i sin tur dolde ett plåttak – som inte är det nuvarande plåttaket utan ett yttertag som blivit innetak under historiens gång…

Den lilla stugan bredvid växthuset visade sig bestå av tre (3) små bodar, ett garage och en två utbyggnader under ett och samma tak. Och denna vecka har jag byggt ett sovrum i vardagsrummet som kommer att överraska framtida ombyggare.
Satte upp reglar och gipsskivor i går. Återanvände ett fönster från vår andra stuga. Kanske spackla idag? Om hon inte behöver mig till annat.
Så har vi det.

Hon: Peppe, jag tycker det lilla fönstret mellan hallen/köket och nya sovrummet blev jättefint och bra för extra ljus.

Fortsätter klura på mina chilis. Kom på att jag nog sett en till mindre planta med lila blommor, då kollar jag förstås märkningen på den, genialt. Ja till man då hittar den och läser vad som står där…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s