måndag: nånting har hänt med journalistiken

Han: Nånting är på gång när det gäller kampen mot coronaviruset. Eller håller journalistkåren på att trötta på sin egen 24/7-bevakning? Nånting måste det i alla fall betyda att Dagens Nyheter, detta flaggskepp för massmedieras flockmenalitet, i sin del ”Din Ekonomi” publicerar en helsida om kampen mot möss.

”Använd rätt fälla mot mössen – annars kan du fällas för jaktbrott”. Det visste vi inte. På sidor där vi i Riskgruppen nyss uppmanades att låsa in oss kan vi nu läsa att enligt jaktförordningen är det inte heller tillåtet att flytta en musfälla från fångstplatsen för att släppa ut musen. ”Om den fångats inomhus får man alltså inte släppa ut musen utomhus”.

Det hade jag ingen aning om. Karantänen gäller således inte bara 70+ utan nu även mössen. Å andra sidan undrar man om den liberala skribenten nånsin sett en levande mus under sin diskbänk. Jag kan försäkra att vi som fångar möss inte har någon tanke på att släppa ut det lilla monstret i det fria igen.

Sötmandelträd
Ett Ingrid Marie och ett Pigge, båda äppelträd.

Hon: angående gårdagens små glädjeämnen, vi köpte och planterade fyra träd, två äppel och två sötmandelträd. Två av vardera för båda behövde en kompis för att pollineras. Annars hade vi nog köpt ett persikoträd också, men det kanske blir ett sånt också. Så småningom.

Grannsamverkan (med Corona-avstånd naturligtvis).

Bästa grannarna kom, och vi invigde träden med några flaskor rosé. Hasse, Kicki, Ancy och Håkan. Och Eddie, boxer, var förstås också med. Många skratt när Kicki berättade vad man förväntas hållas koll på som medlem i styrelsen härnere…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s