1 maj: första dagen i resten av våra liv

Han: Tack Gert för bilden. Som du anar samlas vi tidigt här för att marschera runt udden. På mitt plakat står det i år: ”Ropen skalla/ vedkap åt alla!”

Hon: aldrig orkat ut med nåt plakat, i min värld har alltid Valborg stått för party. Men skulle kunna tänka mig en runda i trädgården med ”död åt gråsuggorna”, om det slutar regna vill säga…

Peppe, dags sätta på kaffet nu va?

Han, tyst för sig själv: Kravmaskinen är igång. Påminner om den gamla fackliga parollen: ”Gärna guldklocka, men först en rejäl pension.

Han, högt: Visst älskling.

Hon: Just, på Valborg öppnade Masten i Kristianopel för säsongen. Dit åkte man varje helg. Så kul! Och alla band kom dit. Disco hade de också för oss lite coolare som inte ville, eller kunde… bugga till Flamingokvintetten. Tyvärr skedde en stor tragedi där, just på Valborg, 1981 när Gyllene Tider skulle uppträda. Så mycket folk och trängsel i entrén att tre stycken blev ihjältrampade. Efter det repade sig aldrig Masten igen. Så tråkigt. Jag hade redan flyttat till London, och hade nog ”vuxit” ifrån stället, men ändå.

Läs mer om Masten här.

Han, om jag hållit tal idag: Kamrater, deltagare i karantän och ni andra! Coronakrisen är hemsk… bra! Den har gjort att luftföroreningarna minskat kraftigt i Europa.
Och det är inte kattskit, heller: De senaste 30 dagarna har den genomsnittliga halten av kvävedioxid minskat med 40 procent, samtidigt har halten av vissa partiklar minskat med 10 procent. Det betyder att att ungefär 11 000 för tidiga dödsfall på grund av luftföroreningar har undvikits, enligt en studie från forsknings­organisationen Centre for Research on Energy and Clean Air (CREA).

Det kära mötes(o)deltagare betyder att vi vet vad regeringar och Folkhälsomyndigheter bör göra när coronan gått över. Vi ska kräva att de tar itu med klimatfrågorna!
– I Sverige dör cirka 7 600 personer varje år i förtid på grund av luftföroreningar. Det är tre (3) gånger fler än vad som dött av viruset!
Som lydig Riskgrupp talar jag för oss alla – vi accepterar karantän mot att ni andra lovar att därefter minska på era utsläpp där ute!

– Överens?

Gurkan Tanja har fått flytta ut i växthuset
Och två tomatplantor, en Black Elephant och en Red Pearshaper (frö köpt i Paris) har fått flytta ut på friland

Hon: planterat om och planterar ut. Det är lite våghalsigt men eftersom de var fulla med gråsuggor kändes det som en god gärning. De kom undan. Men det ska inte gråsuggorna, nu är det fullskaligt krig. Det är alltså inte några under nån rostig kruka, det är miljarder överallt och mitt på gräsmattan också. Började i höstas, då började de gömma sig mellan tomaterna och deras fästen i stjälken. Men mest där det var väldigt trångt mellan bladen. Hur det ska gå i år undrar man ju… Brukar inte ha något emot gråsuggor, men detta är sjuuukt!!! Nu HATAR jag dem!!!

Publicerat av

2 reaktioner till “1 maj: första dagen i resten av våra liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s