Fredag: bladlöss, grrr…

Hon: vaknade tidigt, mulet men vindstilla och skönt ute. Förutom sjöblött efter rejäl och oväntad regnskur inatt. Alla kuddar till utemöblerna dyngsura. Mitt fel, brukar vara supernoga och ta in dem på kvällen eftersom havet gör att allt blir otroligt fuktigt här även om det inte regnar. Men när Peppe frågade sa jag nej, det ska inte regna och solen kommer torka dem imorgon bitti…

Drabbad chili i karantän på bakgården.
Där får de stanna…

Men det visade sig vara ett litet problem. När jag började vattna chilin inne i lugn och ro, alla andra sov, såg jag att det kryllade av bladlöss. Panik!!! Ut med de värst drabbade, fram med artilleriet, Neemolja och såpa i mängd. Har gått igenom alla plantor, typ 200 stycken, tagit hela dagen. Från halv sju till drinkgästerna kom vid fyrasnåret. Fick bli grillchips från kiosken som tilltugg, och sen spontan middag på det som fanns i kylen. Blev ändå en himla bra fredag 🙂

Spontanmiddag i kvällssolen. Trädgårdshandskarna fick vila ett tag. Till imorgon tror jag..,

Ps. Han har skrivkramp och Hon fyller år och behöver ledigt, så imorgon har Peppe&Kerstin två spännande gästbloggare, Burton&Taylor…

Publicerat av

En reaktion till “Fredag: bladlöss, grrr…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s