Söndag: och nu fick även Frun sin röst hörd

Kaptensfrun

Kaptenens fru: Jag fick aldrig ta över rodret igår. Husmorssysslorna fyllde dagen med förberedelser inför chilidrottningen Kerstins födelsedagsmiddag. Under tiden styrde kapten Uggla från ryggläge med slutna ögon rakt ut till havs. Tror att han drömde om sin anfader amiral Claes Johansson Uggla som under slaget vid Ölands södra udde följde med sitt skepp regalskeppet Svärdet i djupet den 1 juni 1676. Från Peppes och Kerstins udde skymtar vi tydligt Ölands kustlinje i klart väder. Där ute någonstans försvann det stolta skeppet med man och allt. Kanske amiralen i likhet med ättlingen kapten Uggla råkade nicka till och kom ur kurs?

Drömmande man och amiralsättling

Vi som ibland är på båt vet att sjön suger. Maten smakar ju aldrig så bra som då. Vad blir det till middag?, hördes kapten Uggla yrvaket ropa mitt i sjöslaget. Oxfilé? På min ära! Nej, jag menar förstås till Kerstins ära. Efter trerättersmiddagen, värdinnans finvin och värdens botaniserande i det geniala barskåpet utformat som en lönndörr i bokhyllan ville inte bara kapten Uggla sova…

Hemliga barskåpet

I dag är en annan dag. Fjärde dagen på udden. Söndag. Fyren Garpen står ståtlig i diset. Aprilväder i maj med sol och hot om regn. Och sista natten med gänget ikväll. Tack för denna gång❤️

Hon: tack bästisar för att ni tog över både blogg och kök en hel dag. Och vilken middag du gjorde igår Mia. Stjärnklass 🤩🤩🤩

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s