MÅNDAG: GOD MORGON VÄRLDEN!

Han: Ännu en underbar morgon när bara fåglarna och PepTalk är vakna. Bortom udden gör sig dock tiotusentals svenskar sig redo att återgå till arbete efter semestern. Detta är en hälsning till er.
– Världen väntar!
Och nu hör jag att även Hon har vaknat…

Alla eventuella läsare hr förstått att jag är gravt ordblind. Som redigerande redaktör såg jag snabbt grandet i mina medmänniskors ögon, men inte bjälken i mitt eget (eftersom hon inte förstår Bibelns gammelsvenska har jag för säkerhets skull länkat en förklaring, jag kunde ha skrivit att ha en skarpt öga för andras mindre fel men inte för sina egna stora brister men varför göra det lätt för sig bara för att man är ordblind?). Och ordblindheten har inte minskat. En redaktör behöver även en redaktör och igår rättade Hon mig dessbättre igen:
– Vårt senaste barnbarn heter Alice, inte Agnes.
– Vet jag väl… har jag skrivit fel…?!
Vad ska jag skylla på? Det är fingrarna som inte hänger med. Eller är det stavningsprogrammet som tror sig veta allt?
Som sagt, andras fel ser jag direkt. Typ när en reporter i Barometern berättar för oss i coronatider att ”Länsstyrelsen menar att det är viktigt att se över rutiner på arbetsplatser så att man exempelvis inte behöver tränas i fikarum, oklädningsrum eller liknande”.

Ögonblicksbilder som aldrig kommer tillbaka.

Och apropå att se saker som de är. Nyss landande en trutunge på vår båt. Även katterna tyckte att den fick sitta där. I samma sekund kommer en mink (eller var det en utter?) simmande över viken, kort följt av en gräsandmamma med en unge (brukade inte hon ha två?).
Ögonblicksbilder som aldrig kommer tillbaka oavsett eventuella felstavningar.

Hon: alltså Margaretas ros…

Hon: och så kom äntligen min cykel!!! Beställde den på DN i slutet av juni. Prenumeranterbjudande med specialpris, fast var lika billigt på Stålhästens egen sida… det var ju det, men sen kom den ju aldrig. Jag väntade och väntade, förväntansfullt förstås, på sms:et som skulle tala om vilken dag de kunde leverera. Men det kom inte och sommaren då jag skulle börja cykla igen började lida mot sitt slut… hursom efter att till slut även mejlat Stälhästen, förutom DNs kundtjänst och någon konstig mellanhand som skulle sköta köpet, svarade Stålhästen direkt och cykeln kom till slut med korg på köpet :). Nu ska jag bara komma på hur man gör, känns lite vingligt, var längesedan sist. Skickat Peppe till Vågen, typ vårt Myrornas, för att också köpa en, begagnad då… så vi kan cykla tillsammans!

Ganska fin, tycker jag, bara han hjälper mig att byta lampa. Fick med en mycket snyggare i gammaldags design.

Publicerat av

3 reaktioner till “MÅNDAG: GOD MORGON VÄRLDEN!

  1. Kerstin, jag blir mörkrädd när du talar om designen på cykellyktorna. Vad ska du ut och vingla på vägarna för i svarta natten?😱

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s