Onsdag: nu börjar regnperioden

Han: Minns inte att jag somnade, men det måste jag ha gjort för jag vaknade som vanligt 06:30. Det stora världsnyheten tycks vara att Melania Trump kan prata också. Dagens lokalnyhet: Det regnar och Ludde har sovit inne i natt, efter att ha bevakat sitt yttre revir i 5 månader nu.
Dessutom breaking news: Hon sover fortfarande (09:25)!

Trädgårdsmästaren som omslagspojke.

PS: Dagens Omslagspojke är Georgi Ganev. ” Scenförändringen i år är total för Kinnevik med vd Georgi Ganev”, skriver Dagens Industris Richard Bråse. ”På fem månader har investmentbolaget gått från kraftigt ifrågasatt till formidabel börsvinnare.”

Kul för honom. Och för mig som kan räkna Georgi till mina uppdragsgivare. Uttrycket ”Ibland kan man må som sin börskurs” får mig osökt att minnas ett samtal vi hade när han tillträdde som koncernchef för Kinnevik. I min dagbok noterade jag att det var ”ett inspirerande samtal om förr och nu i den sfär vi båda tillhör”.
Även våra egna erfarenheter av ledarskap kom på tal. Det visade sig att vi båda som chef mest känt igen oss i filmen ”Välkommen Mr. Chance!” (Being There) med Peter Sellers som den förvirrade trädgårdsmästaren, vars jordnära åsikter om hur man ska sköta sin plantor plötsligt upphöjs till managementteori.

Efteråt skickar jag en akademisk uppsats om ledarskapet i Kinnevik, som forskarna definierar ledarstilen som ”ägarstyrd”, ”karismatisk” och ”visionärt”. Man efterlyser även framtida forskning för att se vilken typ av ledare som kommer att efterfrågas inom Kinnevik om på 2020-talet: ”Är det fortfarande drivkraften och entreprenörsandan som är den viktigaste? Dessutom vore det intressant att se åt vilket håll Kinneviksgruppen utvecklas. Kommer koncernen ha sina huvudsakliga intressen i någon annan bransch? Det går även att undersöka huruvida koncernen fortfarande är offensiv och gör nyförvärv eller om ledarskapet inom gruppen mer kommer att handla om att förvalta det Jan Stenbeck byggde upp?”
Georgis svar kom direkt och i Mr. Chance anda: ”Intressant läsning. Svaret på frågorna får vi troligtvis genom själva rekryteringen av undertecknad :).”
Dagens cover-story är ett svar i sig, som med Mr Chance (och Voltaire) kan sammanfattas i den korta meningen:
– Man bör odla sin trädgård.

Vilket Hon för övrigt gör just nu (11:45). Regnet till trots, eller just därför. Ty som ordspråket lyder:
– Trädgården är en vän som man kan hälsa på när som helst.
Eller i detta fall den mycket träffande sammanfattningen:
– Trädgården är en form av självbiografi.

Lever sitt varumärke i gult och blått.

Hon: nä, tyvärr sov jag inte… orkade bara inte gå upp. Hade vaknat alldeles för tidigt och låg och läste istället. Kändes därför helt ok med störtregnet som gjorde att Luther tyckte det var helt ok med låååång frukost i sängen.

Men sen slutade det regna… bara upp och gno. Men har ändå lite ångest över det jag inte gjort och borde gjort men inte riktigt orkat ta tag i idag. Tänkt, det får bli imorgon. All chili som mogen måste skördas och frön tas tillvara t ex. Vet bara inte hur jag ska arkivera dem. Tomater lätt, fastnar på hushållspappret eftersom de blöta och så skriver man bara sorten direkt på.

Marmelad och ketchup, på tomater förstås. Ska göra finare etiketter, imorgon…
Soltorkade tomater, nu på burk
Tre kryddblandningar på g…

Och malt egna kryddor, innehåller bara olika sorters chili, so far i alla fall. Himla kul att göra. Den gula blev sjuuuukt stark. Näsan kändes sönderfrätt efter att luktat på den… Den mörkaste har en djup och härlig doft, den är stark men inte jätte. Den tredje innehåller bara Espelette, en baskisk chili som ska vara supergod som kryddpulver. Skulle tro den också medelstark. Nu vill man bara pröva dem på riktigt i matlagningen också :).

Publicerat av

3 reaktioner till “Onsdag: nu börjar regnperioden

    1. Nä, tycker det alltid sol och bättre väder i Stockholm. Nu skiner solen iof lite och det har varit skönt väder och uppehåll efter åskregnet som kom imorse. Fortfarande sjöblött ute dock. Och ser ut att bli mest regn framåt, behövs väl iof. Gör inläggningar och kryddor. Näsan sönderfrätt efter att ha doftat på den senaste 🔥🔥🔥. Puss ❤️

      Gilla

  1. […] Han: En ny underbar morgon här på udden. Så här såg himmel och hav ut kl 05:05. Idag för sex månader sedan hävdade Trump att Covid-19 skulle vara över inom några dagar, “within a couple of days is going to be down to close to zero.” Sedan dess har antalet smittade ökat till 5,8 miljoner.Och aktiemarknaden, denna termometer i världens anus, ger en fingervisning om dagens temeratur: ”Shares across Asia failed to match the enthusiasm of their global counterparts, which hours earlier notched a record high”, skriver Financial Times nu på morgonen.Men resten är ännu ett oskrivet blad. För egen del ser jag fram emot att smaka gårdagens nya tomatmarmelad. […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s