Torsdag: Hemkört redan vid frukost

Han: ”Hej, det är Janne. Jag står här vid bommen med ett bokpaket till dig”.
– Okej, kommer direkt.
Skillnaden mellan att vara trendsättare och härmapa är trådsmal, skrev jag härom dan.Detta apropå att den mänskliga flockmentaliteten tycks öka i omvänd proportion till pratat om ökad individualism. Vi är lika mycket flockdjur som gnuerna i Ngorongorokratern i Tanzania.
– Oavsett om vi bor på Hipster-Södermalm eller på en udde i Kalmarsund

Dagens hemkört.


Dagens exempel: Regnet hänger i luften, därför frukost i sofforna med tända ljus. Hon har som vanligt cyklat och hämtat tidingarna vd Kiosken. Som husfar är det mitt privilegium att läsa Barometern först. Stockholmstidningarna är umbärliga, utom kulturdelarna. Riksnyheterna finns i koncentrat även i lokalbladet.  Läser alltså att enligt Postnords e-barometer växte e-handeln under juli  med 45 procent.
Nästan åtta av tio (77%) uppger att vi handlar på nätet, en ökning med tio procent jämfört med 2019.
Det är de äldre konsumentgrupperna som ökar mest inom näthandel. Antalet e-handlande 50-64 åringar har ökat med 59 procent. I åldern 65-79 ökade näthandlandet med 47 procent – jämfört med att 18-29-åringarna ökade med ”endast” 24 procent.

Slutsats: gubben på udden är alltså en medelmåttig gubbe, trendkänslig eller en vindflöjel. För när Janne från Nybro Transport ringer handlar det om böcker från Bokus som jag beställde i förrgår – Lydia Sandgrens omdiskuterade ”Samlade Verk” och Kjell Westös ”Tritonus, en skärgårdsberättelse (båda från Albert Bonniers förlag). I förrgår kom Jamaica Kincaids(Boken om) Min trädgård”, en present till vår lokala trädgårdsmästarinna.
– Som även hon handlar på nätet.
Till skillnad från mig, som handlar böcker, är hon trendkänslig i dubbel bemärkelse. Enligt PostNord är skönhet (och hälsa) fortsatt det som handlas mest på nätet följt av kläder.

Tegelstenen…

Hon: hallå, jag köper också böcker!!!
Tegelstenen ovan är min. Och ”upptäckt” av mig… inte för man hinner läsa så mycket, pust. Idag blev bakdag. Älskar frukosten mest av alla måltider och då vill man ha en mörk macka med nyttigt på, en ljus med ost och marmelad och så en kakbit på det. Och nu hade vi inget kvar, inget färskt i alla fall.

Invirat i handduken är det mörka, det ska ligga så i två timmar. Sen blev det ”rostbröd” idag med sesamfrön på.
Och så pricken över i, en saffranskaka
Och så lite fermenterad Hot Sauce till kvällens fiskgryta.

Hon: ja jag lyckades med fermenteringen. Kanske tog jag den aningen för tidigt, men den fick koka ihop lite med vinäger. Och den blev god, och stark!!! Tror jag ska göra en till, en gul. På Hot Lemon och Aji Amarilljo. Borde bli lite annan smak också. Blodad tand alltså 🙂

Publicerat av

2 reaktioner till “Torsdag: Hemkört redan vid frukost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s