Torsdag: lugnet efter stormen och vilda tomater på g…

Kraschad spegel. Baksidan upp här, vågar inte vända den… väntar in Peppe

Hon: efter toppenfin gårdag började det blåsa hårt strax efter mörkrets inbrott. Gardinerna fladdrade trots helt stängda kraftiga skjutdörrar i treglas. Och man hörde hur saker flög utanför. Kraschen var väl spegeln som föll… eller stegen, eller någon av förrådsdörrarna som flög upp. Då saknade jag honom verkligen!!!

Vaknade tidigt, lyssnade, ingen vind. Inte å tala om i alla fall. Men bara 8 grader ute. Låg kvar i sängen, med Ludde tryggt intill, i säkert två timmar. Men framåt nio var det varmt och skönt på framsidan. Lä och sol, fast fortfarande bara 10 grader i skuggan. Och höstens första högvatten!

Och på vårt ”soldäck” har squashen som gråsuggorna tidigare fullständigt käkat upp fått ny fart. Kul!! Och de vilda tomaterna frodas som sjutton i morotslandet. På baksidan, där jag planterade tomater, har hösten dragit fram och de som finns kvar är mer eller mindre ruttna. Varit för blött och kallt en period och solen försvinner mer och mer bakom träden så de har inte haft en chans att komma igen efter det. Och jag har väl tröttnat lite… vill mer planera nästa års sådd nu. Men ändå kul med vildisar 🙂

Squash på g…
Vildisar på g…
Costoluto!

Jodå, badat! 1 grad kallare, 15,5. Och så massor massor av maneter. Trevligt med lite sällskap så här som gräsänka…

Massa maneter

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s