Söndag: . . . och Här kommer Skeppeviks egen Amelia Earhart flygande

Hon & han: Somliga nöjer sig inte med att stå lutad över ett tomatland. Idag hände det stora saker. Ancy, vår egen Amelia Earhart flög över udden i en Diamond. Lokalbefolkningen slöt upp, mangrannt. Överväldigade av denna enastående bedrift.
Som framgår här av lokalmedias exklusiva rapport.
– Vi hoppas senare få en kommentar från hjältinnan.

Han, vid närmare eftertanke: Inte Amelia Earhart. Alla som kan sin flyghistoira vet hur illa det slutade. Snarare då Jean Batten, Earharts nyzeeländska kollega som slog världen med häpnad genom att flyga ensam från London till Australien – en sträcka som var tre gånger så lång som Charles Lindbergs trip över Atlanten.
I likhet med vår egen stjärna slog Batten världen med häpnad inte bara med sin begåvning.
– Inte för inte kallades hon ”Himlens Greta Garbo”.

En mycket koncentrerad Himlens Greta Garbo2.0

Jean Batten la av med flygandet i början av andra världskriget. Förbannad över att korkade män fick för sig att bara hennes manliga kollegor kunde flyga stridsflygplan. Hon flyttade till Palma de Mallorca och levde där utan vingar till sin död år 1982.
Ja, det också: även Jean Batten älskade hundar och katter.

Hon: ja min film överst blev väl inte så bra… ville mest vinka och heja, så kolla hans film under flygplanen. Den är super, slutet ser lite läskigt ut, men det slutade bra med drink på Udden. Sååå starstrucked!!!

Piloten berättar med egna ord över en Aperol i kvällssolen.

Men efter uppvisningen och före drinken tog vi faktiskt en långpromenad. 5000 steg från Udden norrut. Alltså 10 000 steg totalt. Peppe vaknade nämligen i en mardröm och insåg att han måste börja motionera… vi gick snabbt för att få upp flåset!

Bara 4000, 1000 till så vänder vi..,
5000!!!
Äntligen… snabbt hemåt!

Publicerat av

5 reaktioner till “Söndag: . . . och Här kommer Skeppeviks egen Amelia Earhart flygande

  1. Så häftigt🤗👏👏 har hon tagit flygcertifikat el var det planet som finns i Kalmar? Min Håkan flög ett sånt plan för två år sen, jag skulle aaaaaldrig våga, men det verkar vara en riktig upplevelse, ska bli spännande och höra vad hon säger om sin tur👍👍🛩

    Gillad av 1 person

  2. Tack för bra inlägg, jag har inte sett er blogg tidigare.

    Man kan ana en växande motståndsrörelse mot den instrumentella och teknokratiska syn på maten som dominerat Sverige. Där alltifrån kalorier till koldioxidekvivalenter över vitaminer och GI skall diktera vad vi äter. Eller priset.
    Riksdagen lyckades fastställa en svensk livsmedelsstrategi för några år sedan, där man i ett hundrasidigt dokument helt bortsåg från vad mat är och varför vi äter. Istället pratar man bara om internationell konkurrenskraft – vilket egentligen reducerar maten till en fråga om pris. Självklar klistrade man på några meningar om hållbarhet utan egentligt innehåll.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s