Torsdag: Dagen när Udden County UTROPAS TILL USA:S 51 stat …

… och nu är det morgon

(uppdaterad 18:15, 17:00, 15:30, 10:10, 09:45)

Han: Dramat fortsätter… och det spelas bara på engelska. En slutsats är given: Om svenska medier ska ägna så mycket tid och utrymme åt amerikanska val – låt CNN ingå i det licenspaket som vi skattebetalare betalar för public service.
När SVT och Sveriges radio är som bäst plankar de rakt av CNN:s nyheter, vinklar och fakta – men senare och mindre detaljerat. Inte minst: utan grafiken som kan för 24:e gången kan få Nevadas nästan färdigräknade röstsiffror att se nya och fräscha ut!
– Och utan totalt ointressanta kommentarer från avdankade svenska politiker som Carl Bildt, Mona Sahlin eller ens en påläst Fredrik Reinfeldt.
Ännu en fördel: CNN är lika anti-Trump som SVT, TV4 och Sveriges radio, men de är medvetna om det och parerar sina egna värderingar på ett smart sätt.

Nu kom morgontidningarna med gårdagens nyheter som inte ens var nyheter då men förpackade på ett kompetent sätt. Undrar om det fått med att siffernissarna lurade oss att tro på att Biden skulle sopa golvet med Trump i förrgår?

PS: Förlåt, jag var orättvis. På Dagens Nyheters Namn & Nytt-sida, DN:s humorsida för 70+, hittade jag två givande kommentarer:
”Make USA Fake Again”
”Om det blir oavgjort så vinner die Baiden”

(obs! den senare kommentater funkar inte om du använder Google Translate).

Och i Barometern hittar jag en kommentar som kan ses som ett tips till Trump om/när han skickar ut sitt sista twitter som president. Tidningen citerar den tyske författaren Heinrich Heine (1797-1856):
Gud kommer att förlåta mig. Det är ju hans yrke.

Han, igen: En bild säger ibland mer än en massa ord: Livet på udden, 7 timmar senare:

Förresten, ord säger mer än en bild: Visst är det konstigt att ett land som kan skicka folk till månen och får bilar att köra utan förare nöjer sig med att ha ett så ålderdomligt sätt att räkna röster?!
– Nån som känner nån i Silicon Valley?
Ännu konstigare är det att en tv-kanal kan hålla igång sin rapportering 24 timmar om dygnet med att bevaka en verksamhet där ingenting händer under många timmar för att rösträknarna jobbar 9 till 5!
–Våra hjältar där ute måste ju få sova, säger CNN:s ankare Andersen Cooper och ser ut som en nyplockad persika under allt smink.

PS: ”Look what’s happening in Sweden”, sa Trump i ett legendariskt uttalande. ”Sweden, who would believe this. Sweden.”
Även på CNN idealiseras den efterblivna rösträkningen. Trams! Efter valet bör både demokrater och republikaner vallfärda till Sverige för att lära sig hur man genomför en rösträkning med modern teknik – som utvecklats i USA.
Eller om för att vara mindre lagomt svenskt självgod:
– Inför nästa val bör Georgias valmyndighet göra en avdragsgill konferensresa med traktamente till den före detta Sovjetrepubliken Georgien för att lära sig hur man organiserar valräkningen år 2020.

Pinsamt, är ordet. Jag kommer att skicka en räkning för allt arbete jag inte kunnat utföra på Margaretas nya veranda det senaste dygnet, för att jag måste ligga här och glo på hur hedervärda människor jobbar livet av sig med en process som den digitala tekniken kan göra bättre, snabbare och säkrare.

Hon: trött, vaknade alldeles för tidigt och har packat och fixat inför ett kort Stockholmsbesök hela dagen, så jag kommer lämna över ordet till vår kompis Bengt och vår SMS-grupp från imorse. Bengt är lika hooked på valet och CNN som Peppe, men har ändå hunnit forska lite vidare i min märkliga släkt. Vet inte om jag vågar tro på det men är hur som helst glad han hittade en lite snyggare anfader också 😉

Han: Haha, släkten är värst och hennes släkt är värre. Men tack älskling för du ändrade fokus och fick mig att landa på udden igen. Jag undrade just varför det plötsligt är kolsvart utanför fönstren mot havet trots att jag läser på tv:n att klockan bara är kvart över elva på förmiddan i New York.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s