Onsdag: Låt meteorologer ersätta siffernissarna nästa gång!

Klockan 04:30

(Uppdaterad 15:00)

Han: Vad säger man? Hur det än går får amerikanarna den president de förtjänar. Men vad var det surgubben på udden sa: Joe Biden är favorit att vinna presidentvalet i USA enligt alla opinionsmätningar. Börsen spekulerar om en ”Blue Wave och finansfolket satsar just nu sina surt förvärvade slantar på Biden. Fan tro’t. Enligt Betfair vinner Trump i den viktiga swingstaten Florida, 20 dollar per 100-lapp.Biden ger 61 dollar.
– Nån som vill betta emot?
Inte jag.”

Så skrev jag. Men vad hjälper det. Jag satt ändå uppe i natt och hoppades att siffernissarna skulle ha rätt den här gången. Nu vet vi – igen – att opinionsmätningarna lurat oss att tro att de säger någonting om amerikanska presidentval.
Igen!

Än en gång bekräftar de att ingenting är så jävla meningslöst som det som inte borde göras alls utförs på ett kompetent sätt och förhoppningsvis kommer vi i fortsättningen att slippa siffernissarnas medverkan i nyhetssändningarna.
– De vet att massa om statistik – men de vet ingenting om hur presidentval i USA går.
Mediecheferna kunde lika gärna låta kanalernas meteorologer att varje dag i tre månader (eller fem?!) spå vädret på valdagen och utifrån sina prognoser spekulera i hur folk kommer att rösta (typ, utifrån hur många som äger en regnkappa, går i bikini med Trump-märke etc).

Eller, eftersom media i första hand år underhållning numera: Istället för att slänga ut miljoner på dessa meningslösa mätningar föreslår jag på fullt allvar att SVT, TV4 och alla andra som bygger sina rubriker på irrelevant statistik ringer Åke Olsson, i Gissamåla, Emmaboda kommun.
Åke spår väder i sina abborrar och hade rätt en gång för 12 år sedan. Det är mer än vad de som bär ansvaret för att sprida detta irrelevanta slöseri med tid och resurser:

Hon: för att skingra hans fokus, ”tvingade” jag med honom på en stilla skogspromenad. Tyckte vi borde gå och kolla om det kommit upp några trattisar på vårt ställe än, men nej, inte en pytte ens. Massor av andra svampar däremot. Hur många som helst faktiskt. Önskar min svampkunskap sträckte sig längre än till fjällskivling och kantarell…

Men däremot hittade vi ett stort gryt med både in och utgång. Himla nyfiken på vem som bor där. Räv eller grävling…?

Ingång…
… och utgång! Eller är det kanske tvärtom 🙂
Tillbaka framför CNN

Publicerat av

En reaktion till “Onsdag: Låt meteorologer ersätta siffernissarna nästa gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s