Lördag: En dag som Ulf Lundell fortfarande kan skriva en dikt om

Han: Jag vet, jag har citerat oraklet på Österlen förut: ”En dag som runnit mellan fingrarna känns det som/ Alla dagar kan inte vara dagar man är nöjd med/ Kunde ha gjort nåt mer bestående/ Eller inte bestående.
Men fördelen med orakel är att man kan tolka dem lite som man vill. Ulf Lundell har rätt: kunde ha gjort nåt mer bestående.
– Men det blev ännu en trevlig dag på udden.

Om vi tar det från slutet: Egentligen hade vi planerat för en Medelhavsinspirerad trerättersmiddag men sen sa nån att det är coronatider, så blev en korv med bröd i växthus2. Vi hade hamstrat 23 sorters öl och bara det var värt att fira.

Annars firade vi att inte alla entreprenörer arbetar livet ur sig för att få coronabidrag – jag ringde Börje om att jag behövde en skopa grus för att fylla igen stenkistan hos Margareta och jaha, sa Börje, och 45 minuter senare kom Peter med en skopa grus.

Som Hon genast gav sig på och snart hade vi fyllt igen graven trots att det blåste småspik och regnade.

Och sedan firade vi i glada vänners lag att ännu en dag bokstavligt talat runnit mellan fingrarna och nu när mörkret sänkts sig över udden har jag nästan glömt att dagen började med att jag vaknade, bara en sån sak. Kände dessutom att hon fanns där och ….

… sedan upptäckte jag de tre hägrarna som dansade utanför fönstret – är det vår eller är det vår? Lyckades inte filma deras ménage à trois men det kändes som att det inte alls är en regnig höstdag och det var en bra början på en dag som Ulf Lundell fortfarande kan skriva en dikt om, typ:
Kunde ha gjort nåt mer bestående
Eller inte bestående.

Hon: väldig oordning på inlägget idag tycker jag Peppe… så då kan ju jag lika väl fortsätta röran och lägga in bilden på nya Corona-favvo-hänget före öl och korv-sammankomsten.

Piffat o klart, med Corona-avstånd.
(Men målning och isolering invändigt återstår… För mkt plantor ivägen)

Publicerat av

2 reaktioner till “Lördag: En dag som Ulf Lundell fortfarande kan skriva en dikt om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s