Onsdag: Från Morgonmusik till musjakt, limoncello och dagens Glocal News

(Uppdaterad 16.25, 15:16)

Reklamfilm från Udden Production.
Solen var illröd, inte vit… men går som vanligt inte att få med på bild. Den var större också.

Hon: fattar inte varför det inte går att plåta solen eller månen som man ser dem. Solen var mycket större och alldeles illröd!! Hans film ovan är fin däremot, men ljud på krävs!

Däremot vet jag inte om han är rätt man för jobbet som förste husmus-fångare… gick just ut för att se om det var någon stackare i buren som vi ska ta till skogs (ja jag var allvarlig). Men han är överlistad, osten borta förutom några smulor, ingen mus 😉

Ingen ost, ingen mus…

Gick in igen och planterade om mina gurkor, eller rättare sagt satte ner deras krukor, som saknar botten, i större dito. Eftersom gurkornas stjälkar är känsliga för fukt och rötterna lätt förstörs vid omplantering är det säkraste sättet. Men nu blir de kvar i de här ”livet ut”, hoppas att de är tillräckligt stora. Får väl hjälpa till med näringstillförsel när plantorna vuxit ur krukorna.

Varsin lampa har de fått också. Strykande åtgång, beställt tre lampor till. De jag har kommer aldrig att räcka…

Dagens cover Boy.

Han: Hon har rätt, 0-1 till musen. Men tillåt mig att höja hennes lokala iakttagelser till glocal news. Uppslag i dagens Barometern. Henrik Burmans dokumentär om Yung Lean gör succé i hela världen”.
– I hela världen, minsann.
Men vad angår det mig?
Det ska jag förklara.

”Vaddå bo på en udde vid sidan av världen? I morgon öppnar The Rolling Stones butiken ’RS No. 9 Carnaby. på den klassiska gatan i Soho, London.
– Det känns nästan som en lokalnyhet. Fast det inte ens regnar här hos oss.”
Så diktade jag för en tid sedan här på bloggen och nu är vi där igen.

Det finns globala nyheter och lokala nyheter.Men så finns ”Glocal News”. Stora nyheter som förvandlas till små och nära nyheter. Berättelser som kopplar upp oss till världen även om vi bor på en blåsig udde i Kalmarsund.
Detta tack vare lokala redaktörer som snappar upp och transformerar riksnyheter till begriplig småländska, bildligt talat. Nyheten om Stones butik på Caraby Street i London lanserades av brittiska tidningar, snoddas av svenska riksmedier – och recyclades av Barometern där en lyhörd lokalredaktör identifierat nyheten i nyheten: i Stones butik ’RS No. 9 Carnaby säljs den svenska modeskaparen Alexander Stutterheim regnrockar.
– Fel! Modeskaparen Alexander Stutterheim, uppvuxen i Nybro ska det vara.

I denna glocal-anda verkar även den luggslitne redaktören på udden. Alexander må vara uppvuxen i Nybro, men han bor på Kocksgatan på Södermalm i Stockholm – där han delade innegård med gubben på udden som gärna kryddar sin berättelse genom påpekande att det ofta var ”ett jävla festande i Alexanders takvåning”.
Lokalnyhet alltså, London Stockholm Nybro Udden.

Och så får även dagens stort uppslagna reportage av Henrik Burman sin förklaring. Redan i ingressen är vi hemma: Henrik är ”Kalmarsonen” Burman. En av oss. En av oss som har lyckats i Stockholm och världen.
– Och det är Henrik värd.
Ty som uddens enda digitala media kan denna nyhetsblogg krypa ännu närmre bygdens son: Under flera år delade jag nämligen trappuppgång med Kalmars kändisregissör Till det ljuva slutet (när jag flyttade till udden) satt vi till och med i samma bostadsrättsförenings styrelse med stora planer och trevliga städdagar på gården.
– Grattis Henrik. Hälsa Agnes-Lo och Jack!

Hon: absolut inte vid sidan av världen. Idag kom mina citroner från Angelo och Renato i Floridia på Sicilien, genom CrowdFarming. Vi har varit utan Limoncello i ett par veckor nu så där gick direkt ett gäng. Ska stå och dra några dagar, men vi smakade av direkt, och det kommer bli den godaste jag gjort!!! Sådan skillnad mot vanliga ”köpecitroner” på ICA. Precis nyskördade. Och imorgon får jag apelsiner. Från Spanien.

Limoncello på g!

Publicerat av

En reaktion till “Onsdag: Från Morgonmusik till musjakt, limoncello och dagens Glocal News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s