Lucia: Stillsam morgon på udden …

(Uppdaterad 15:05)

Han: Det började bra och sedan hände inte så mycket mer den här dan. Hon krävde den obligatoriska bilden på far och hans julgranar och han försökte se ut som om han huggit dem själv som far hennes alltid gjorde och sedan levde de lyckliga i alla sina dagar på sin udde.

Hon: nja, inte alltid den stora vi hade uppe i Torsås tror jag, men den lilla vi hade här nere vid sjön högg vi alltid. Pappa hade fått lov av markägaren, han var väldigt noga med sånt. Tillstånd och ärlighet, oavsett var på skalan det befann sig. Lite av det har jag nog ärvt.

Annars har jag bara varit inomhus hela dagen. Bakat mazarinkakor och Stockholmslevain, samt kokat saffranskola. Blev väl inte hundra nåt… jo brödet såg ok ut idag, pust. Ska rakt in i frysen, lägger upp lager inför jul och hungriga barn.

Saffranskola, före jag skar upp dem i bitar.

Med kolorna tappade jag tålamodet vid 120 gr, ska upp i 125… alltså lite för kladdiga. Mazarinkakorna likaså. Goda, men smak och konsistens exakt som innanmätet på en mazarin. Men har man dom i kylskåpet så blir de nog lagom fasta. Gäller både kolor och kakor.

Mazarinkaka, också innan jag skar upp den. Kan berätta att glasyren sprack en hel del…

Imorgon måste jag ut i friska luften, fast jag har lovat födelsedagsbarnet köttbullar till middag. Tänkte passa på att göra så det räcker över hela julen. Det lär ta timmar. Och det finns väl inget tråkigare än att trilla och steka köttbullar… tur det är så gott. Lön för mödan i alla fall 🙂

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s