Lördag: hemodlade nyttodjur är bästa grejen…

(Uppdaterad 18:10, 15:40)

Hus-spindeln jobbar febrilt…

Hon: spindlar äter bladlöss, har jag läst. Kom dessutom på att vita flygare förstås också fastnar i nätet. Förra året höll jag på med klisterlappar uppsatta mellan små grillpinnar som bara ramlade hela tiden, och fastnade och förstörde bladen. Och så kan man istället bara låta bli att städa. Ingen julstädning här i år alltså. Så himla skönt. Win win-situation.

De små busktomaterna växer på bra också, hoppas herr Spindel hittar hit från gurkplantorna…

Inne i Chateau Margareta har jag inga plantor däremot, och snart kommer allergiska barn, så där gick dammsugaren och svabben på högtryck idag. Skönt att ha det gjort, pust! Blev lite fler tomtar och annat pynt uppsatt desdutom för att ha lite kul också.

Han: Se där, det finns mycket att fira en dag som denna. Har aldrig haft något emot dem, men inser först nu att även spindlarna tillhör den hårt arbetande lantarbetarklassen på udden. För egen del har jag ägnat mig åt hennes bevattningsanläggning. Har löst problemet med återkommande översvämningar i regntunnan genom att fixa avrinningen.

I övrigt kan vi alla glädja oss åt att till och med Fox News erkänner att Trump slutgiltigt torskat i Högsta domstolen. Och så finns det de som inte tror att vi går mot ljusare tider. Om vi behållit den julianska kalendern hade natten mot Lucia varit årets längsta – i morgon vänder det!

Hut går hem.

Nu ska jag sätta in min fiskgratäng i ugnen (torsk, riven ingefära, kokosmjölk, färsk paprika, rödlök, chili förstås, hennes Black Cherry, jordnötter, räkor) och förbereda en fredagsmiddag för två och 123 andra ärtor (även om de inte är nyduschade och klär i rosa pyjamas).

Hon: ja det är ju lördag så jag tyckte det var lämpligt att lämna över middagsgörat till honom ;). Men lämnade inte spisen helt, satte en brioche på kalljäsningen vid sju imorse, vaknade vid sex… och nu är den klar! Gott till Lusse-frukosten imorgon. Brioche och diverse julkakor, mums! Ja, nu får man börja äta av dem…

Inte lika snyggt flätad som senast, men hoppas den mer lyckad inuti…

Publicerat av

2 reaktioner till “Lördag: hemodlade nyttodjur är bästa grejen…

 1. Vad det växer👍 Kul att få ner barnen, allt man kan men i liten skara är ju positivt. Här är mandelmusslorna ostkakor och annat gott färdigt😉 ska nog göra kringlor också, jag blev så sugen! Nu vill jag ha snö, så det känns sådär härligt inbäddat.
  Läste lite om alla galenskaper Triumph har för sig vilken fantasivärld lever han i, el snarare diagnos😁 snart jul, och dags för härliga dofter från köket, och sen kommer matkoman, och man önskar man skulle ätit lite mindre🥵😅.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, tur vi har ett eget lite hus till dom. Låter skönt Ann, att ha koll på läget, jag är nog inte riktigt där än tyvärr 😖😅.
   Snö ser det inte ut att komma någon, ösregn och 7 plus här… ☔️😘

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s