Tisdag: bara att ta tjuren vid hornen…

(Uppdaterad 20;42, 19:30, 17:50)

Fy f__n vad jobbigt det var!!!

Hon: så otränad var det längesedan jag kände mig, nu får det bli andra bullar av, ända till det hårda trädgårdsarbetet tar över i alla fall. Hård, svettig yoga flow med Lulu Lemon, minst två ggr i veckan, basta!! Speciellt när vädret är som det är och man inte ens kan ta en långpromenad..,

Precis så här blött och grått är det idag. Föredrar gårdagens storm.

Snabb dusch och sen blir det Lantmännens för mer jord och lite annat kul som kanske kommit in nu inför vårsådderna. Och snart behöver nog mina gurkplantor, som redan börjat blomma, lite extra näring.

Första blommande gurkämnet, hurra!

Sedan storhandling ICA, igår åt vi definitivt julmat för sista gången på minst ett år kändes det som. Var dessutom Peppe-gryta på resterna, och den har t.o.m Han tröttnat på… så in med pasta och massa grönt! Nåja, mera grönt i alla fall. Och så lite färsk salsiccia, mums!

Han: Kvinnor är inte som andra män. Den som tvivlar bör skaffa ett nytt körkort. Det gjorde jag för ett halvår sedan. Det vill säga, via en av alla dessa underbara körkortsproducenter på nätet beställde jag ett kort. Det var enkelt:
– Ta en selfie så fixar vi resten!
Och enkelt var det. Jag mejlade en bild en face och efter nån dag landade denna bild i brevlådan:

Fortfarande på fri fot.

Där satt den! Hon skrattade förstås och det var kanske inte den bästa bilden – men jag är redan gift.
Jag vet dessutom att det enda passkontrollanterna och snuten tittar efter är avståndet mellan ögonen och några andra strata.

Nå, idag blev det hennes tur. Först skulle hon duscha, sedan sminka sig och sedan skulle hon hitta rätt bakgrund till sitt ansikte.
Jag sa;
– Det behövs inte, dom fixar bakgrund och beskäring. De tar till och med skuggor under ögonen, om man ber dem.
Sedan hörde jag henne ta 24 bilder.
Missnöjd, är ett understatement.
– Jag kan ta en bild så hinner vi åka handla sen.
Sa jag.
För att spara tid valde jag samma enfärgade gröna vägg men med bättre belysning och så tog jag 32 nya bilder och sa:
– Nu åker vi, du kan välja en bild i bilen.

Trodde jag verkligen på det? Nej. Efter att sminkösen rättat till en lock, ljussättare jagat en skugga och hennes inre terapeut övertygade henne om att det inte var läge att ta livet av sig för en körkortsbild, brände jag ytterligare ett 20-tal bilder som jag visste att Diggi-Foto skulle förvandla till ett mästerverk.
Här är några av de 64 bilder som prinsessan tyvärr inte godkände.

Men det konstigaste av allt: Varför vill kvinnor se bättre ut på bild än i verkligheten? Är det en del av den Tinder-sjuka som härjar i den digitala generationen? Men tänk efter: Vilket vill man som kvinna helst att den där sura passkontrollanten eller snuten utanför Norrköping ska säga när du visar körkortet?
– Frun ser bättre ut i verkligheten än på bild, ha en bra dag.
Eller att hen ber dig gå åt sidan med motiveringen:
– Vilken idiot som helst ser att det här körkortet är förfalskat. Så här snygg är tant verkligen inte.

Hon: fy vad elakt att lägga upp de hemska bilderna!!! Lyckades inte bättre själv, men följde i alla fall instruktionerna… ja, jag fick ta en selfie till slut!

Tröstade mig med att inviga min julklapp, en pastamaskin. Tack Meli och Elin! Blev helt ok men behöver en sådan där ställning som man hänger upp tagliatellen på. Och så lite mer tålamod… brukar kavla, det går fortare, men detta blev bättre. Nästa gång blir det nog perfa!

En enda röra…
Mmm, mjöligt värre. Men ser väl ändå lite proffsigt ut… 🙂

Han: Har bara en kommentar. Ibland är det lite tragiskt att inse att Hon inte förstår vad alla andra fattar när de ser bilderna ovan – att jag har så mycket bättre smak än hon har.
Har jag rätt eller har jag rätt?
– Även hennes pasta var förstås fantastisk.

Publicerat av

2 reaktioner till “Tisdag: bara att ta tjuren vid hornen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s