Fredag: fullständigt dränkt i solsken. Underbart!

(Uppdaterad 18:33, 18:10, 16:34)

8.15. Hämtat morgontidningarna, ska jag gå över isen hem, ca 20 cm tjockt snötäcke… jo, jag gör det!!

Hon: vaknade tidigt, strax före sex faktiskt, men skumläste GP och Expressen innan jag vågade mig ut i kylan, -12 grader, för att hämta Barometern och DN i brevlådan. Men när solen kommit en bit upp på himlen vågade jag mig ut. Det har mojnat och inga snömoln i sikte utan klarblå himmel.

Pust, snart ute på Udden. Vårt hus, med Pappas fina flaggstång, till höger i bild.

Såååå vacker morgon!!! Läser morgontidningarna och äter frukost ganska snabbt idag. Vill bara ut! Om man nu köpt skridskor, som man förmodligen inte får chansen att använda här igen på många år, så måste man passa på. Trots tjockt snötäcke. Får skotta en egen bana helt enkelt…

Har åkt och skottat, om vartannat, precis hela dagen!

Han: Som filmen visar (slutet) går jag omkring och reciterar Hamlet:
To be, or not to be, that is the question:
Whether ‘tis nobler in the mind to suffer
The slings and arrows of outrageous fortune,
Or to take arms against a sea of troubles
And by opposing end them


Soliga vinterdagar märks det att hon är yngre än jag. Hon påminner om hur vackra kvinnorna var när de åkte skridskor på Jormsjöns is när jag var barn. En skillnad är att på den tiden var det vi pojkar som skottade banan.
En annan är att på 50-talet var minnesbilderna alltid svartvita.

Satt en stund och begrundade detta faktum. Sedan gick jag upp till Margaretas stuga och tittade på när takläggarn satte upp hängrännor. Sedan gick jag in och la mig på soffan, medveten om att gud skapade kvinnan av mannens revben.
Inte undra på att man har ont.

Och när jag vaknade doftade det gott och sedan levde de lyckliga i alla sina dar även idag. Framför allt firade vi arbetets segrar med hennes pizza.

Hon borde själv berätta om receptet, men just nu sitter hon med ett bränt finger i ett glas kallt vatten.
Så går det när man inte avstår sin rätt till arbete till andra.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s