Onsdag: Installationen är fulländad – svepningen är själva konstverket

Han: Idag kom den kände konstnären Christo till udden och äntligen fattar alla att detta är en konstinstallation, likt svepningen av riksdagshuset i Berlin, Triumfbågen i Paris och andra kända byggnader i världen. Nu vet du det också. Liksom att Christo inte alls är död utan numera verkar under artistnamnet Tomek.

Hon: ja, och jag ägnade förmiddagen åt att skissa upp två alternativ på fönsterpartiet. Urban och Peppe har försökt övertyga mig om att det är snyggare med fyra smala fönster än tre lite bredare i vardagsrummet. Men jag gillade ju fönstret som var med en stor ruta i mitten och två smala på vardera sidan, och därför känns tre större mer rätt för huset. Och jag tror det blir snyggare fasad utifrån dessutom. Innan fredag måste vi ha bestämt oss. Och nu tänkte jag inte vara för snabb utan helt enkelt skissa upp båda alternativen för att se proportionerna tillsammans med sovrummets fönster och fasaden i helhet. Tomek vill inte göra om igen…

Visst är det första alternativet med tre fönster snyggast, och coolast?

Han höll nog med nu när han såg helheten lite bättre, så vi bestämde tre fönster. Tillsammans!Sen åkte vi och köpte jord, åtta säckar à 80 liter. Så nu kan jag börja göra iordning alla friland på riktigt. Blandar upp den gamla jorden med ny, samt gödsel.

Pust, behöver ingen extra styrketräning idag heller. De är svintunga, typ 30 kg per säck!

Och så har jag satt bondbönor, från egen skörd, sparade från i höstas. Några fick torka på plantan. De har jag nu blötlagt ett drygt dygn. Undrar om det funkar. Blir spännande att se.

Precis nedlagda i vatten i förrgår, de svällde nästan upp till det dubbla
”Egna” bondbönor nu satta i gamla gurklandet. Dags att växelbruka, gurkorna får flytta till tomatlandet och tomaterna till chililandet.

Och så dagens surdegsbröd, ett ljust på lite olika sorters vetemjöl (dinkel, manitoba m fl), men med rågsurdegsgrund. Blev väldigt gott, men med en stor luftbubbla under skorpan. Inget blir det andra likt, alltid lika spännande.

Ovanligt smakrikt, och väldans gott om jag får säga det själv…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s