Tisdag: fy fasen vad jobbigt…

Städdag!!

Hon: finaste dagen i år, och jag har stått inne i växthus 1 och städat och desinficerat. Nästa år blir det Kinnas svavel jag bränner av. Ja Kinna, jag fegade ur…

Kinnas skiss av växthus-desinficering med svavel.

Var mycket grejer man var tvungen att ta bort från växthuset eftersom svavelgasen gör så att järn bryts ner och rostar, fort… men det hade fasiken varit mycket enklare att ta ner våra grislampor och tagit ut hyllorna istället för att göra som Wexthuset.com säger.

Och det här har jag alltså gjort idag. Tog minst tre timmar… helt slut.

Nästa år blir det svavel, garanterat. Och inne i Växthus 2 har vi inte en massa järnprylar, och dessutom stengolv, så där blir det svavelavbränning redan i vår. Så fort citronträdet flyttat ut!

Var i alla fall ute ett par timmar på förmiddagen, i t-shirt… Först frukost i solen, och sen plantering av diverse blommor och ärtor nere vid ”solaltanen”. Perfekt med komposten precis bakom planket. Han eldade, manlig favoritsyssla.

Här blir det sommarblomster, ängsblomster, krasse och förhoppningsvis några sockerärtor. I en salig blandning!

Han: Hon har som vanligt arbetat. Liksom pojkarna som nu lägger nytt tak på Margaretas kuliss. För egen del har jag mest gått omkring och lyssnat på radion. Därför börjar jag utanför udden:

Det är intressant har snabbt principerna svänger på mediescenen. Idag åtalas rappartisten Yasin för stämpling till människorov, anklagelser den häktade artisten nekar till.
I helgen prisades samme artist tvåfaldigt på P3:s guldgala. Många har redan dömt artisten och tycker att en sån skitstövel inte bör prisas av public service.

Sveriges radio tycker dock att man måste skilja på person och sak:
– Det är inte första gången som vi hamnar i den här typen av situationer, men vi tycker att man måste fortsätta göra skillnad mellan verk och hur en person agerar.
Säger ansvarig musikchefen Anna-Karin Larsson på Sveriges radio.
– För oss är det viktigt, inte minst ett år som detta, att vi kan hylla de musiker och artister som lyckats göra bra musik.

Så kan man tycka. Så bör man tycka, enligt min mening och så tycker många just nu på våra kultursidor.
På samma kultursidor tyckte många annorlunda åren 2017-18. Då tyckte väldigt många att man inte kan skilja på sak och person.
– Tvärtom, ett antal kulturmänniskor tyckte att om någon anklagats för att uppträtt som en skitstövel för två decennier sedan så borde man ändå hängas offentligt.
Åtminstone få sparken.
– Aldrig i livet hedras med ett fint kulturpris.

En av dem som försvann när metoo-rörelsen dömt utan rättegång var den Oscarsbelönade skådespelaren Kevin Spacey när favoritserien House of Cards las ner. Spacey anklagade för att han anklagades för att 20 år tidigare ha antastat en medskådis.

Mediedomstolen dömde entusiastiskt män(niskor) till offentlig bespottning. Inte för att de utpekade funnits skyldiga i domstol utan för att de anklagats. ”Vi kräver av våra kollegor att de reagerar när de ser vad som sker, och tror oss när vi vittnar. Vi ser er alla och vi ställer er till svars”, hette det i ett upprop bland kulturarbetare.
En av dem som undertecknade uppropet var Anna-Karin Larsson, områdeschef för musiken på Sveriges Radio.

Metoo-kampanjen satte fingret på någonting viktigt. Tyvärr kramade gråterskorna i medierna ihjäl kampanjen genom att förvandla den till en häxprocess. Svagheten var att så många inte förmådde skilja på verk och person. Inte vet jag om Yasin är värd att prisas. Men det är bra att kultureliten nöjer sig med att vara smakdomare och överlåter till domstolarna att döma i viktigare frågor.

För egen del nöjer jag mig med att hylla vardagshjältarna på udden som bygger tak på vår 70-åriga stuga:

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s