Onsdag: Dagen på udden börjar i Bajerns färger

(Uppdaterad 18:11, 17:35, 16:20)

Han: I soluppgång firar vi min äldsta kompis CA Carlson genom att visa upp det nya taket som när solen gick ner igår kväll fått nya reglar, ny isolering och sedan förpackats i vindtyg i Hammarbys färger.
– Grattis CA!
Ja alltså, gubben fyller inte år eller så, men jag tänker på honom. Glad över att han finns även om det inte går lika bra för Bajern som för Djurgården. Det gör det ju sällan, men färgerna passar bra till dagens marsväder.

Så här såg det ut innan städpatrullen ingrep.

Hon: och när vi var på väg till soptippen med all tjärpapp som legat på taket ringde CA och meddelade glatt att han hade läst inlägget. Lika glada vara inte vi efter att ha lastat i och ur typ ett ton äcklig och farligt dammig ”asfalt”. Hela ansiktet sotigt och jeansen svarta som sot. Åkte rakt i maskinen på 60gr. Borde väl slängt i mig själv också…

Bara en kvar nu…
Fyllde nästan en egen container… Pust!

Han: Hon har rätt, även idag har jag sparat pengar, både avgiften på gymmet och inköp av lycra. Efter två resor till Torsås återvinningscentral stapplade jag fram till soffan.
– Somnade innan kudden hann puss nacken. Lyssnade inte ens på P1.

Vaknade med träningsvärk av att Urban Engman ringer och undrar hur bygget går.
– Det går bra, säger jag och stapplar upp. Ser att Tomek och Krzysztof håller på att rulla ut underpappen på taket. Hann dessutom heja på Tobba (till skillnad från Tobbe som är elektriker) och Anders som lägger andra skiktet av flytspackel på golvet i badrummet.Sällan har det känts så politiskt korrekt att avstå min rätt till arbete (obs ironi, jag avskyr den pk-parollen – arbete är en skyldighet!). Och vad har man kamrater till om inte för att förstärka ens lust till lättja?
Uggla har skickat en länk.
– Du kommer att älska det här, skriver denne Porthos i vårt gamla gäng av musketörer, livsnjutaren som sedan flera år avstått rätten till arbete till förmår för mer behövande.

Och Uggla har som vanligt rätt. Varför ta jobbet från andra när man kan ligga i soffan och se goda vänner njuta av livet?

Glömde jag berätta att under denna trevliga fisketur serverar vi en enkel tallrik med hamburgare från Attanäs gård på hennes hemmaarbetade och smörstekta dinkelbröd och med rikligt av hennes hemmagjorda ketchup.
Till måltiden, som på gammeltestamentligt sätt intas liggande i tv-soffan, serveras ett glas medelklassenkelt Cháteau La Plaige från nådens år 2018.
Och varför förstöra stämning när allt är så bra:
– Hovmästaren, jag kan ta ett glas till eftersom ni ändå passerar vår soffa.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s