Marie Bebådelsedag: Förlåt mamma, blommor kommer!

(Uppdaterad 19:20, 18:30)

Grattis på 100-års dagen mamma!!!

Hon: Så himla typiskt att jag just i år bestämde att jag själv skulle sätta blommor på graven på din födelsedag, och ändrade gravvården till ljung och en krans på hösten istället.

Kalas, bäst bättra på pudret lite innan ny svängom

Vi hade tänkt åka till Borgholm idag, men så var det så fint väder att vi ändrade oss och sa att vi åker på måndag istället. Tänkte att det blir lite fint med blommor på graven till påsk då, för både dig och pappa. Men så kom jag precis på att du ju faktiskt skulle fyllt 100 år idag, och du var väldigts noga med presenter, och att de skulle komma på rätt dag. Dåligt av mig. Förlåt!!

Och så kom jag, när Mamma var 41 år. Hurra 😉

Blommor kommer mamma, om än ett par dagar för sent. Och på tal om blommor…

Kort besök, men ändå 🙂

Och säger vi välkommen till årets första humla i växthuset. Ledsen för att det inte var så mycket blommor att pollinera därinne, men snart så!

Japp, ikväll blir det fotboll

Hon: Alltså, jag har inte tittat eller varit intresserad av fotboll sedan Zlatan spelade i landslaget senast, men nu ser jag verkligen fram emot kvällens match. Så spännande!

Saknad på udden.

Han: Läsare som brukar stanna till här på bloggen noterar att vi alltid intar en eftermiddagsdrink vid femtiden. Det är en fin gammal tradition som jag påminns om idag.

Den korta versionen: Vid mitt första besök på udden som dotterns officiella pojkvän hade jag köpt med mig en flaska Gordons. Detta eftersom jag fått ett initierat tips om att gin kunde falla i god jord.
Och det gjorde det.
– Ja tack, sa Anna-Britta Petersson när jag föreslog en G&T före middan. Men inte så mycket.
Tanten var redan då över 80, så det tyckte jag inte är så konstigt.
– Inte så mycket, alltså.

Sen sa vi inte så mycket på en stund. Anna-Britta var änka sedan många år, dessutom född på fyren Långe Erik på Ölands norra udde och van vid tystnaden.
Även det hade jag respekt för, men efter en stund hör jag mig själv föreslå att vi kanske ska fylla på glasen.
– Ja tack, säger den gamla damen. Men inte så mycket.
Nej, inte så mycket.

Kanske slår jag i en extra centiliter i mitt eget glas och det blir ännu en trevlig kväll i mitt liv. Först vid nästa besök på udden inser jag att jag inget förstått.
– Min blivande svärmor hade inte syftat på den destillerade enbärsdrickan – det var min inköpta tonic hon inte ville att jag ska slösa på.
Förstod med tiden att när tanten var ensam på udden drack hon sin G&T utan T.
– Skål igen, Anna-Britta!

Han: Härligt, förutom allt annat har hon snott ihop en fisksoppa till middag. Eftersom hon avskyr att avslöja sina recept (hennes väninnor brukar sno dem) får jag nöja mig med att redovisa smakerna: rödspättafilé, räkor, ingefära, egenodlade körsbärstomater, citrongräs, pannengcurry, färsk riven gurkmeja, fänkål, sötpotatis, mm.
– Måste ses, måste smakas, måste ätas.

Och så matchen. Har undvikit att läsa hur det går. Men den massiva entusiasmen går inte att motstå. Sverige spelar sin första kvalmatch för VM 2022. Det blir även Sveriges första möte någonsin med Georgien. Därför finns inga inbördes möten att studera. ”Men bägge fotbollsnationernas världsrankingar ger ändå en god fingervisning om de inbördes styrkeförhållandet.”
Underförstått:
– Georgien har inte chans mot Zlatan och grabbarna,
På radiosporten hävdar en av de vanliga experterna tvärsäkert:
– Inte en enda av Georgiens spelare platsar i det svenska laget.
Underförstått: Vi behöver inte se matchen för att veta att Sverige vann.

Jag säger det därför redan nu, en timme före avspark:
– Även om det gick som det gick var det kul att se Zlatan i blågult igen.

Publicerat av

En reaktion till “Marie Bebådelsedag: Förlåt mamma, blommor kommer!

  1. Såg på Twitter att nån kallade det för chihuahuapartiet. Det finns så många sätt att tolka vad som avsågs att man blir snurrig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s