Fredag: Undrar vad medelklassen gör en sån här kväll?

Han: Om coronan slagit hårt mot svenskt näringsliv och småföretagen så tillhör kråkudden inte Sverige. Även dagens arbetsdag, som började 07:00, slutar 18:30.
– Det är ju ändå fredagkväll.
Som vanligt undrar jag vad medelklassen gör en sån här kväll?

Apropå medelklassen. I morgon avgörs spelplanen för 2022 års valrörelse. Om Nyamko Sabuni under Liberalernas partiråd får med sig sitt lilla spretiga parti på idén att de ska tillhöra borgerligheten har Sverige åter fått ett tvåblockssystem: m-kd-l-sd mot s-mp-c-v.
Eller inte.
Eftersom jag inte tillhör de närmaste sörjande kan jag bara lyssna på kamrater som bryr sig mer. Alte kameraden Mats Bergstrand, före detta redaktör på DN-debatt – gårdagens mest betydande debattforum, skriver tänkvärt:

”Vad man än tycker om det är det svårt att se någon annan utveckling än att dessa sverigedemokrater också kommer att hamna på insidan av vad som är politiskt acceptabelt i vårt land. Detta på samma sätt som skett med Vänsterpartiet kommunisterna, nuvarande v.”

Mats, som är partner på pr-byrån Priority där alte kameraden och förre näringsministern Björn Rosengren är huvudägare, skriver vidare i sitt råd till Saboni: ”Det betyder inte att Liberalerna behöver överge sin position som sd:s motpol. Det behöver inte ens självklart betyda att sd för alltid finns i samma block som l. Det betyder bara att det är sd som har att ta ställning till inom vilket block de vill verka. Detta kanske redan i budgetomröstningen efter valet. För liberalerna avgörs detta vägval nu på söndag.
 Nyamko Sabuni borde krydda sitt erbjudande till partirådet genom att säga att Liberalerna blir garanten för att sd inte kommer att ingå i en borgerlig regering. Så kommer det att bli, släpper Ulf Kristersson in sd står l utanför. Samarbetet måste ske med – minst – ett av dessa två partier utanför regeringen. Liberalerna har många sd-kritiska moderatröster att vinna på detta. Och Liberalernas Stockholmsfalang kan med sin strategi inte erbjuda samma garanti.”

Det låter konsistent i mina öron, som dock just ny fylls av Rolling Stones version av Bo Diddleys gamla låt Not Fade Away. Det apropå en annan existentiell diskussion som pågår på Facebook.
Men kanske även ett lämpligt ledmotiv för Sabonis parti?  

Denna delen alltså, se röd pil…

Hon: taket som enligt mitt förslag nu ska bli genomskinligt är det som förut var i trasig och ranglig korrugerad plåt. Resten av taket var i gammal tjärpapp. Som läcker in. Alltså ska vi lägga nytt tak i slät plåt över hela taket. Samma som på hus 1. Men eftersom den den delen med korrugerad plåt har fönster in till köket på ena sidan och växthuset på andra tyckte jag att det skulle bli ljusare med genomskinligt tak där. Och det blir det, men kanske inte så mycket rakare och snyggare än det gamla… dessvärre! (Men det beror alltså inte på ”takläggarna” utan på att huset inte är byggt som hus ska vara byggda, typ. Mer av lapptäcksteknik 🙂

Dagens enda bedrift, surdegsbröd

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s