Påskafton: himla bra dag!

Frukost i solen…
Till och med kissarna makade sig ut från sängen

Hon: mycket bättre dag än långfredagen känner jag. Frukost i solen, pratat med båda mina barn (väldigt kort, båda var upptagna, men de lät glada på rösten), och sedan har vi städat upp runt Chateau Margareta. Fyllt ytterligare ett lass på nya släpvagnen. Den var ett bra köp!

Lammstek, urgod!

Sen förberedde vi kvällens middag, tillsammans!!! Det brukar inte funka, blir tjafsigt och trångt med utrymmet. Men idag gick det smidigt. Han gjorde potatisgratäng och putsade lammsteken, ja jag gav upp. För mycket senor. Men jag preppade den med vitlök, rosmarin och timjan. Brynte den i stekpannan. Och förberedde en ratatouille.

Spontant glas med grannar tillika vänner i kvällssolen

Och när vi förberett middagen satte vi oss i kvällssolen utanför Chateau Margareta med ett glas rosé. Så skönt! Min kusin Sten ringde och önskade Glad Påsk. Var glad över att ha fått tid för vaccinering. Sen kom Hasse och Kicki förbi och gjorde oss sällskap. Emma, deras dotter var också med en stund. Sen promenerade Uffe och Gunnel förbi och stannade till för en pratstund. En bra dag helt enkelt. Och middagen blev superb!

Lammstek med potatisgratäng, ratatouille och rödvinsreduktion.

Han: ”Himla bra dag”, låter som en bra sammanfattning av denna dag när inga reserestriktioner i världen kunde hindra judarnas okrönte konung att checka ut. Vad gäller vår påskmiddag kan jag bara tillägga att till lammet serverades ett rött vin från Australien som heter Coco Rôtie och vars etikett pryds av en flinande chimpans med en kungakrona.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s