Torsdag: en typisk vlogg-dag!

Hon: soligt, men så blåsigt att man inte kan vara ute alls! Jo, om man sitter tryckt in till väggen vid sjöboden som just byggdes för det ändamålet när vi började vara härnere även tidig vår. När solen värmer men nordanvinden är så kall och hård att du inte hittar lä någonstans!

Då sitter vi här!

Men dessförinnan städdag. Tog exakt 2,5 timmar. Dammat, typ… dammsugit, torkat golv och bytt lakan. Han flydde in i ateljén, kissarna under huset. Men när det var klart satte jag mig i lä med mina bröllopsdags-presenter, ja de blev det helt plötsligt. Oj då, sa han, de kom visste en dag för sent…

Fast jag gör som jag vill ändå med mina planteringar. Men ett och annat tips kanske jag alltid kan få.

Solen börjar försvinna. Dags att kolla växthusen och se om jag behöver sätta på värmen, innan vi går in för kvällen. Pga vinden då alltså, annars borde det inte alls behövas. Men den kyler ner. Lyssna!!!

Från hus 1 till hus 2…
Och så tillbaka, med ännu värre motvind!!!

Han: Som sagt, det blåser på udden. Just nu 16 sekundmeter i byarna. Vindskyddet vid sjöboden är inget hugskott, det ingår i en strategisk plan för att hålla blåsten stången så att hon kan njuta av solen. Här några andra byggnadsverk i samma anda. Återanvändning gamla fönster är den sammanhållande arkitektoniska grundbulten.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s