Lördag: sten, sten, sten och så ännu mer sten…

(Uppdaterad 16:39)

Hon: igår tog vi bilen och stack ifrån udden efter att ha tröttnat på den hårda vinden. ”Vi kanske skulle åka och kolla vad de har på Blekingeplantankom Han på efter att vi hade varit på tippen plus hämtat ett paket med krukor på Mekonomen. Det blev en dyr, men ändå ekonomisk, tur. Ja, vi hittade bra och billiga solstolar på Biltema i Karlskrona. Resten av inköpen var kanske inte sådär ”jätte-ekonomiska”…

En besegrad…

Bland annat köpte vi tre rosor ( 2 MME Boll, 1 Portland) som jag just nu har lyckats få ner en i marken. Och jag klarade själv av att få upp den stora stenen ovan. Hålet till ros 2 har jag just nu gett upp, för en stund. Alltså, det är bara sten, sten, sten.

Och så dyraste, och onödigaste inköpet, en Limone Rosso.

Ja, det blev ett citronträd också. Egentligen vill jag ha ett apelsinträd, men det här var mycket finare och doftade förföriskt. Apelsinträdet tänkte jag önska mig i födelsedagspresent. (Peppe, Kristina berättade när hon var förbi nyss att handelsträdgården i Långasjö annonserat om just sådana i veckan…).

Sarracenia Vogel, som just håller på att ”droga” ner en fluga…

Köpte också en köttätande växt som jag tänkte skulle hjälpa till med flugdödandet härinne. Men jag undrar om den kommer att lyckas dupera en enda fluga att gå tillräckligt långt ner… den på bilden nedan lyckades i alla fall ta sig upp trots att den kröp långt ner i trumpeten. Jag har annars för mig att växten ska slå igen. De var poppis i början på 70-talet och en kompis hade en hemma. Fast är de inte lite läskiga… och är det kanske till och med djurplågeri att ha en sådan istället för flugsmälla?

Flugan kröp sedan långt ner i trumpeten. Jag skrämde upp den när jag skulle ta en bild…

Och en liten film inne ifrån växthus 2. (Okej, lite för lång kanske den blev.) Det är väldigt synd att man inte kan få med doften därinne!!

Han: Imponerade film hon lagt ut. Undrar varför vi tittar på en massa trädgårdsprogram på dumburken när vi har ett eget ”Händer i Kerstins trädgård”?
För egen del njuter jag även i övrigt av andras arbete. T ex kan jag stå länge i vindbyarna (17 sekundmeter!) och betrakta de nya fönstren som ”Vi” fick på plats igår.
Vi och vi, detta rojaliis pluralis är en subjektsform som kungar och andra parasitära skikt använder när de talar om vad andra har gjort i deras namn. Det kallas på fint språk för nosism.
– Men det duger åt dem som ska bo här.

Tillbaka till framtiden.
Ingenting har hänt, allt har förändrats?

Men nu blir det reklamfilm. Lördagens eftermiddagsdrink intas i lä vid sjöboden och huset bjuder på Horses Neck, en energihöjande 3-rättermeny i ett kylt glas med anor från flydda tider. Eller hur Ludde?

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s