Tisdag: Solen skiner – idag kommer vi att gå Folkhälsomyndigheten till mötes

Vacker morgon, Synd att inte ens katterna är vakna (05:26).

Han: Läser att Folkhälsomyndigheten klagar på att vi rör oss för lite undan pandemin – konstigt eftersom många har mer tid än nånsin.
Så även där ger mediefolkets spekulationer en skev bild, typ att vi är mer ute i naturen, har mer sex, tittar mer på tv-serier, läser mer (72 procent läser inte alls mer under coronan, även om redaktörerna jublar över att ”Var fjärde läser mer”).
Med tanke på 9 av tio nyheter baseras på pressmeddelanden från olika företag, intresseorganisationer och lobbyister anar vi att de mesta fejknyheterna kommer därifrån.

Oroande är att många unga rör på sig mindre än BC (before Corona). 44 procent 16-29 åringar uppger att de är mer stillasittande – vilket kan jämföras med att bara en av fyra fullvuxna (70+) rör sig mindre än förut.
Skillnaden beror förmodligen på att det är vi som bygger landet.
– Bokstavligt talat.3 399 steg på en dag. Det låter inte så mycket, eftersom doktorn att jag bör gå minst tiotusen steg. Men jag ser det så här: Tretusentrehundranittionio steg är ganska mycket om man beaktar att de alla avverkats under två timmar och bestått i att gå upp och ner på en stege.
Det var vad jag gjorde igår.

Detalj.


Snyggade till ett litet hörn på den stora kuliss som hon kallar Margaretas Chateau. Sedan stod jag mest i lä och tittade på när hon arbetade.
– Det är klart jag borde gå några steg till.
Och vad gör man inte för myndigheterna ska bli nöjda:
– Nu har jag rivit Margaretas gamla altan mot sjön. Och så har jag varit hos Lindbergs och beställt 40 kvadratmeter trall plus 44 längdmeter reglar (45 x 120 och 45 x 145), samt en låda stor skruv.
Resultat så här långt: 893 steg och jag har inte börjat jobba än.

Hon: kan inte påstå att jag gått speciellt många steg varken igår eller idag. Jag började dagen i soffan med räkningar, de börjar droppa in nu, de från Chateau Margaretas renoveringar alltså. Konstigt nog känns det bra, hellre veta var vi ligger än att leva i ovisshet. Från min plats i soffan såg jag vilket fint ljus det var ute och hur havet glittrade. Tänkte att jag tar en bild nu, sedan går jag ut och tar en där inte gardinerna som är fördragna för plantornas skull stör. Glömde, tur jag tog en i soffan..,

Man ser glittret mellan gardinerna. Medelhavsljus skullle jag säga. Inget filter eller fix med bilden. Så här såg det ut!

Resten av dagen har tillbringats i växthus 1 med omplantering. Förutom någon timmes hårt kroppsarbete med det som var kvar av jordhögarna som jag påbörjade igår. Nu ser det ganska städat ut bakom Chateau Margareta. Glömde ta ett bildbevis. Och orkar inte gå dit och ta en heller. Vi pustar ut i lä framför sjöboden. Härligt, känns vi värda fast klockan bara är fyra 🙂

Evighetsjobb… men ganska rofyllt sådant.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s