Måndag: Visst blåser det på udden, men vem bryr sig?

(Uppdaterad 18:46, 08:37)

Danser trots allt i vinden.

Han: Odlas i subtropiska områden – heta somrar och svala vintrar – på torr, lucker och kalkrik jord. Trädet är känsligt för frost, blommorna för blåst, men kan odlas på soliga skyddade ställen i södra Sverige”.
När vi köpte våra tre mandelträd i fjol på Ljungbyholm Handelsträdgård visste vi att de var känsliga för blåst. Naturligtvis placerade vi dem på sämsta platsen – där byarna härjar som värst oavsett om vinden kommer från N, NV eller NO.
Hur det gick?
– Alla tre träden blommar och idag slog den första blomman ut i 10-12 sekundmeter nordostlig vind!

Slutsats? Visst blåser det på udden. Men idag klagar vi inte på vädret, vi gläds åt alla vårtecken:

Scillan är vackrast.

Dessutom har vårt svanpar vanligt men bestämd uppmanat sin hemmason att det är dags att flytta och letar föräldrarna någonstans att bygga sitt nya rede. Kanske duger det här, kanske inte.

Och så det som tyvärr tycks vara den första vårkänsla som drabbar homo villa sapiens: Lusten, begäret, åtrån att få höra lockropen från en gräsklippare som bara drabbar hannar i dess tider.
Här ett praktfullt exempel i sovande tillstånd, möjligen död:

Hon: och bladlössen har uppenbarligen överlevt trots besprutning och två omgångar med inplanterade gallmyggor och parasitsteklar. Beställt ännu fler idag, före frukost, efter att ha klämt ihjäl hundratals och sprutat ner både mig och citronträdet. HATAR dem!!!

Två stora högar jord och sten snart bortforslade

Sedan har dagen bestått av hårt jobb. Tog tag i de två högarna med jord och sten som grävts upp under badrummet och lagts precis på gränsen till Kajsa och Rolf. Måste bort, ser inte bra ut!! Resten tar jag imorgon!

Sophia har det tuffast…

Och har jag planterat resterande två rosor. Den i mitten vet i tusan om den kommer klara att utveckla rötter, omgärdad av stora stenar åt alla håll. Nummer tre har det lite bättre, och nummer ett där jag lyckades få upp en stor sten har nog bäst chans…

med en Madame Boll på var sida, varav en borde klara sig i alla fall! (Han står och dirigerar från vilken vinkel bilden bör tas…)

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s