Söndag: magisk morgon – och ingen söndagsångest

(Uppdaterad 17:05, 16:10)

Bleke!

Hon: alltså, vilken underbar morgon. Sol, aningen disigt, bleke och så ljudet av alla sjöfåglar:

Ljud på!!! Love it!
(Ignorera ljudet av Hans knäckebröd-tuggande…)

Hon: dagen har faktiskt fortsatt i samma anda, ingen vind att tala om. Helt underbart!!! Och jag kunde säsongs-inviga planteringsbordet ute utan att plantorna blåste sönder. Helt underbart det också. Frigör dessutom plats i växthuset…

Hurra!!!

Körsbärsträdet har också börjat blomma för fullt, trots tuff beskärning i höstas. Vilket han påpekade häromveckan var dåligt… nu blir det lite ”körsbärsporr”:

Och så en sista bild på mina bondbönor som riktigt på g nu. Egentorkade bönor från förra årets skörd, som jag dessutom satte lite väl tidigt i våras. Lite av ett mirakel skulle jag säga 👩🏻‍🌾

Egenodlade så det förslår!
Finn fem fel.

Han: Konstig dag. Alla o-vaneläsare av denna blogg upptäcker genast att det konstigaste med bilden ovan är vimpeln. Den flammar inte stolt i vinden, ty idag har det varit bleke och vindstilla hela dan på udden. Det var inte igår. Även i övrigt har det varit en maklig dag. Har inte tittat en enda gång i Financial Times, Wall Street Journal eller Dagens industri. Har läst Borges, del 3 Om Swedenborg istället, intressant gubbe.
Har alltså inte haft minsta söndagsångest, för i morgon tar PepTalk sovmorgon.
– Känns helt okey, jag tycker till och med att jag ser yngre ut.
Eller hur?

Hårt arbetande redaktör före …..
… och efter pensioneringen.

Nu ska jag gå ut med soporna, i morgon är det sophämtning och min äldsta kompis CA Carlzon (90+) säger att som pensionär ska man bara göra en sak per dag annars blir man trött i huvudet.

PS 20 minuter senare: Det var det, soptunnan alltså. Apropå det har jag fått många glada tillrop kring mitt beslut att lämna löneslaveriet, dessutom på arbetarrörelsens högtidsdag. Uggla tycker också att jag verkar yngre än jag var förra veckan:

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s