Måndag: ”Bättre att det blir ungefär rätt än exakt fel”

(Uppdaterad 20:55, 18:39)

Tillbaka.

DAGENS ÅTERBESÖK: Nu är det vår igen. Skönsångaren, Sveriges nationalfågel, koltrasten återkom i morse till udden. Kan bero på värmen. Idag kom även den!

Han: Varmt blev det. För egen del blev jag tvungen att ta av mig två ylletröjor och sockorna. Sliter med den nya altanen, den jag ville bygga redan när Margareta levde.Men som hon var för snål för att unna sig. Nu gäller det att få ihop den historien på slutet.

Ungefär rätt eller exakt fel?

Som du anar av bilden ser jag betänksam ut. Det beror på att jag tänker på min mamma även idag. Min mamma var lösningsorienterad. Hon lärde mig att fuska, vilket jag numera vet är samma sak som att vara kreativ. Till exempel att fästa upp kostymbyxorna med häftapparat när fållen släppt och en annan sorts mamma skulle säga att det här går inte, du måste byta till någonting annat tills jag tråcklat upp fållen.

Då var jag kanske inte så imponerad. Men senare hörde jag Percy Barnevik, direktören som var världsberömd i hela Sverige under många år. På en presskonferens ifrågasatte någon siffernisse en mindre avvikelse i ABB:s kvartalsrapport och efter att tålmodigt ha lyssnat på reporterns utläggningar svarade Barnevik kort:
– Under alla mina år som vd på olika företag har jag lärt mig en sak: Det är bättre att ha ungefär rätt än exakt fel.

Ungefär rätt börjar det mesta bli när det gäller restaureringen av Margaretas och Bertils stuga. Dock kvarstår ett problem:
– Hur får jag ihop den gamla och den nya delen av altanen när det nya trallvirket är ungefär sju millimeter bredare än det gamla torkade virket?
Se där en fråga jag gärna hade diskuterat med mamma Henny.

I övrigt är det min tur att laga middag. Senaps-, citron-, äppelmos- och vitlökspanerad saltrulle från Engmans gård med kokt potatis och ärtor. Intas på läsidan.
– Ganska färggrant om kocken får dikta på egen hand.

Hon: alltså, det var ”finare” före middagen… Pyntade med duken vi fick med oss hem från lördagens grillkalas, tack Kicki. Och tack Ancy för de fina violerna, (det är väl det va…) och tänk att de är lika fina som när vi fick dem. Måste nog vara en månad sedan nu. Minst!

Matchande duk och blommor! Första middagen för säsongen på ”baksidan” och pynt behövdes.

Resten av altanen på baksidan är full av gurk- och chiliplantor. Ja idag kom både tripsen och bladlössen tillbaka, inomhus!!! Så hela dagen har gått till odjursbekämpning, vilket jag inte alls hade tid med. Ännu mer försenad med att iordningställa frilanden med andra ord, pust!

Och nu får de vara kvar ute. Tur det blev vår…

Och tur att det slutade blåsa, blev en superfin kväll. Dagen var också fin men det blåste ganska hård sydlig vind och alla plantor som ska tillbringa sin första natt ute är tryggare utan vind. Efter att ha sprejat slut på minst tre flaskor med Neemolja och såpa tog Ludde och jag en promenad runt husen medan husse lagade middag.

Hägern satt på sin sten…
Men flög iväg när vi kom närmre…
Ludde tröttnade och la sig tillrätta på sin sten, uppvärmd av kvällssolen. God kväll!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s