Fredag: Även idag firar vi att alla rosor får blomma

(Uppdaterad 21:04)

Firandet har bara börjat.

Han: Idag är det Rosens Dag! ”Just idag njuter rosälskare över hela landet av underbar rosblomning”, heter det i arrangörernas deklaration.
– Dessutom har Rosa namnsdag idag.
Känner du någon Rosa? Inte jag, utom Rosa Luxemburg, en revolutionär ikon som hann så men slapp skörda kommunismens draksådd.
– För att inte tala om att hon slapp uppleva det kinesiska kommunistpartiets 100-årsjubileum i diktaturens alla färger – men långt från visionen ”Låt 100 blommor blomma, låt hundra tankeskolor debattera!”.

Firar att alla tänker lika.

Här på udden låter vi alla blommor blomma och firar alla rosors dag så många dagar som möjligt. Till exempel idag, dagen efter att de hårda vindbyarna skövlade hennes tomat- och chiliodlingar – och även tog med sig en del av rosorna.

Föll under firandet.

Men rosor är livsglada varelser som vaknar glada varje morgon med vetskapen om att ännu har firandet av rosornas dagar bara börjat:

Särskilt förtjusta är vi i våra vilda gammelsvenska rosor som ramar in sina vita, finlemmade och invandrande kusiner och integrerar dem i vårt gemensamma landskap:

Ombytta roller och ett föredöme för integrationspolitiken.

Hon: annars har dagen mest gått till att återställa ordningen bland tomater och annat i grönsakslandet som fått sig en rejäl omgång av den hårda vinden och skyfallet som passerade. Och till bröd och kakbak. Ett måste eftersom frukosten är det viktigaste målet enligt mig. Som tur är har vi en mästerkock i grannhuset den här veckan, varför hon jobbar som fotograf kan man ju undra… så middagen behövde vi inte bekymra oss för varken igår eller idag! Underbart!

Pizza Margerita och pizza Bianco med svamp och tryffel serverades. Utsökt goda Meli!!!

Under tiden pizzorna gräddades utkämpade Han och Alice en envis kamp huruvida Alice skulle äta upp chipset hon påbörjat innan hon fick ett nytt. Vem som gick segrande ur den kampen ser vi här:

1-0 till Alice!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s