Lördag: Under stjärnorna gäller det att läsa rätt horoskop

(Uppdaterad 00:49, 15:55, 15:33, 14:23)

Hon och han som symboler.


Han: ”Det här är en intressant kombination. Ni är varandras motsatser och ofta är motsatser bra. I ert fall så kan det vara både och, beroende på vad för perspektiv ni har. Ni fluktuerar båda och ni kan därför förvänta er mycket förändring och variation i ert liv tillsammans.

Häromdagen fick jag frågan igen: Blir det inte långtråkigt i längden där på udden? Mitt svar:
– Inte en sekund!
Nästa fråga kräver ett längre svar:
– Men blir ni inte less på varann där ute?
Mitt svar:
– Nej, inte jag.
Kan bero på att vi skyttar är kända som storsinta, generösa och har humor.

Och innan du frågar henne läser jag att även stjärnorna tycker att det funkar bra. Alltså inte stjärnorna som vi ser över udden, utan stjärntecknarna som skriver om sånt: ”Attraktionen mellan er två börjar väldigt ofta med att ni upptäcker den stora möjligheten till intellektuellt utbyte sinsemellan. Förutom att ni båda håller ett högt tempo i era diskussioner och tankegångar, så är ni alldeles säkert dessutom lika pålästa i ämnena ni diskuterar”, heter det t ex i en trovärdig analys. ”Din Tvilling är alltid öppen för att höra om allt som hänt dig och hur du tänker, kära Skytt, och det här intresset gör att du känner dig som hemma… Ni två äventyrare verkar ha en outtömlig reservoar av idéer och fantasi, och uttråkning står verkligen inte på schemat.”

Det låter väl bra, älskling? Vi kanske kan starta en blogg tillsammans? Den kan ju handla om manligt och kvinnligt synsätt, typ.
– Jaså, det har vi redan gjort.
Och tänk, det verkar horoskopilogerna redan ha upptäckt. En recension lyder så här: ”Du är lite mer den abstrakta tänkaren i den här relationen, och ibland blir du förvånad över hur din Tvilling kan vara så besatt av mer triviala saker, som vem som sa vad. För dig är livet alltid större än så, medan din Tvilling är mer av en ’här och nu’ natur. Men vad gör det, i det stora hela vill ni båda utvecklas och utforska och det här kan ta er på resor runt jorden lika väl som runt varandras intellekt.”

Som alla möjligen förstått är det hon som är Tvilling och jag som är Skytten och om ”här och nu” betyder att hon är där hennes flip-flop är, dvs i något trädgårdsland, så stämmer det bra in på min tvillingsjäl.
Och byt ut ”abstrakt tänkare” mot ”långrandig nörd” så är det ungefär så hon brukar recensera mina blogginlägg.

Är här och nu.

Det fyndiga med horoskop är att man alltid känner igen sina egna goda sidor och andras mindre sköna. Skojar bara, för egen del tycker jag att det här är på pricken hon: ”… ett mångsidigt, frågvist och kärleksfullt tecken. Detta gör tvillingarna inspirerande och aldrig tråkiga. De är sociala, kommunikativa och alltid redo att ha roligt. Men plötsligt kan de bli allvarliga, tankfulla och rastlösa. De är fascinerade av världen och enormt nyfikna på allt och alla. Och har ofta en känsla av att det inte finns tid nog att hinna upptäcka och göra allt de vill.”

Jag anar att hon skrattar igenkännande åt dessa skrivningar om Skytten: ”Oh my, det här är en av de där intensiva relationerna du alltid drömt om, kära Tvilling. Sällan långsam, aldrig fast. Ni två äventyrare verkar ha en outtömlig reservoar av idéer och fantasi, och uttråkning står verkligen inte på schemat … Det är inte ofta du träffar på någon lika anpassningsbar, snackig eller snabbtänkt som din Skytt, så förbered dig på att, för kanske första gången, bli överraskad. Din Skytts är trots allt ett eldtecken och har ett tempo och infall som brinner snabbare och intensivare med hjälp av din luft.”

Eller? Ovanstående var nog den varning hon borde ha lyssnat till innan vi flyttade ihop. Tjugo år senare brinner det inte lika ofta och fortsättningen passar förmodligen bättre i hennes världsbild just nu: ”Din Skytt är spontan, impulsiv, unik för dig i att hen är sämre på detaljer än du är, och svämmar över av optimism inför alla dina idéer. Men se till att ni har minst varsitt sparkonto och varför inte en revisor eller två? När ni två är igång glömmer ni nämligen lätt allt sådant som tider, kostnader, scheman – ‘tidsoptimism’ är bara förnamnet…”

Och efter alltför många åsikter i tyckarbranschen är det nog inte bara hon som tycker att även nedanstående verkar vara skriver med en viss bloggande manlig förlaga:

Man finner det man söker bland stjärntecknen…

Det fina med stjärntydarna är att de säger saker som (en) man efter tjugo års närvaro bara kan vädja om – hennes tolerans: ” … trots att Tvillingen ofta är känd som den lite mer spralliga av er två, så kan din Skytts hastiga byten mellan av och på ibland bli lite mycket även för dig. Du vill gärna tala till punkt, men din Skytt är inte alltid intresserad av att lyssna, utan skyndar raskt vidare när hen känner sig klar. Det här är för att din Skytt ständigt vill utveckla och gå vidare, och har väldigt lite till övers för att överanalysera. Så, vänj dig vid att kanske vara den lite känsligare i denna relation, kära Tvilling, och njut av din Skytts energi och storslagna optimism… ”
– Ska vi säga så?

Nåväl, om någon i barn- och bekantskapskretsen nickar instämmande så har stjärntydarna även skrivit in er i vår historia: ”Inget par är så beroende av information och kunskap som ni. Ni har dessutom tillsammans en härlig grupp av individer till vänner – både du och din Skytt blir lätt vän med de uddaste personer, och era tillställningar tillsammans är givna succéer …”

Klart man gärna vill tro på stjärnorna, eller hur? Särskilt när hon, tvillingsjälen, nu förbereder udden för nästa omgång gäster på udden.

En bråkdel, och lite förvuxna. Hinner som sagt inte med just nu…

Hon: pust ja, mycket nu… alltså kommer mitt pytteinlägg egentligen en dag försent. Klockan är nästan 01.00 söndag morgon. Faktiskt inte ens hunnit läsa vad Han skrivit så ingen kommentar på det, idag i alla fall… men en bild på morgonens gurkskörd får avsluta dagens blogg. Godnatt!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s