Onsdag: Vem vill ha gårdagens nyheter?

Gärdagens nyhet.

Han: Jag gillar att se andra jobba. Så varför skriva när andra gör det bättre, kortare och helt gratis:”I förrgår stannade världen. Vi går mot katastrof, sa FN. Alla måste göra allt för att rädda jorden. I dag är allt som vanligt igen. Den klimatmedvetne Tjabo, kung av Sverige, leder Svenska kungsrallyt 21 augusti. Drygt 115 fordon hjälps åt att spy ut undergångsgas under det öländska nöjesåkandet. Det är ju så roligt att köra bil! Gud ske lov att FN:s undergångsteorier bara var falskt alarm!”

Dagens nyhet.

Skriver min nya kompis i cyberrymden Allan von Kompost, redaktionschef på bloggen Alvarsamt2 som brukar tycka som jag, typ igår.
Jag läste också artikeln i Barometern om kungarallyt. Undrade sedan varför Sveriges radios Bibi Rödöö lät forskningschefen Alexandre Antonelli på Royal Botanic Gardens i Storbritannien sommarprata.
– Han verkar ju inte fatta att klimatkrisen var gårdagens nyhet.

Syns även från huvudstaden.

Nu till dagens stora pseudonyhet: ”Småland känns som taget ur en sagobok med sina skogar, sjöar och röda stugor. Här finns också många spännande ställen att bo på under semestern. Varför inte börja med en fyr?”
Läser Marko T Wraméns artikel i Dagens Nyheter med stigande intresse.
– Äntligen!
Ibland blir jag stolt över kollegorna. Inte ett ord om att Ernst (Kirschkål) inrett ett litet rum på Garpen som man inte ens får gå in i. 
– Tänker att Marko T Wramén låter taget, men är förmodligen en frilans som inte fattar vad den tv-fixerade stockholmläsekretsen vill läsa.
Men ändå.

Kanske inte så mycket att tacka för, men som min mentor CA Carlson, 92, brukar säga:
– När jag blir bortbjuden på fest har mamma sagt att jag ska tacka även om det var snålt tilltaget.

Ja, det är allt vi hade att säga idag. Hon har flugit till Stockholm (kungen har ju visat att klimatkrisen är över) och katterna och jag undrar hur vi ska klara oss.

Iggy och farmor!

Hon: äntligen fick jag hålla i honom, pussa på det fjuniga huvudet och snusa i den veckiga nacken! Har till och med bytt blöja. Helt underbart! Nu är både farmor och Iggy trötta, vi återkommer imorgon.

Godnatt!

Publicerat av

3 reaktioner till “Onsdag: Vem vill ha gårdagens nyheter?

  1. Jag lovar, jag finns på riktigt! T i Marko T Wramén kom till när jag gifte mig med underbara Anna W Thorbjörnsson (som fick W från mig). Wramén fick jag från mor, Marko är jag döpt till. Man väljer ju inte sina namn själv 😘
    När det gäller Ernst… så säger du det så bra själv.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s