Måndag: När hon smiter ut i skogen bygger han skafferi

(Uppdaterad 20:24, 20:11, 18:30)

Hon: för själsfriden borde jag ha städat idag, men hade absolut noll lust. Men för att ändå känna att jag gjort något nyttigt började jag med ett yogapass. Ja, två pass i veckan var det ju, bravo!

45 minuter Vinyasa med det här gänget!

Och sedan, efter att ha vattnat i växthusen, en promenad genom skogen. Det är äntligen lite bättre väder, till och med solen har tittat fram en hel del idag. Fast det blåser fortfarande bra här ute på udden, och igår kväll lät det som om vinden flyttade bord på baksidan.

Redan börjat nallat lite på denna bilden…

Tog en sväng förbi mitt svampställe, som inte levererat trattisar på ett par år nu. En och annan kanske, men nu var det massor. Fast så pytte pyttesmå att de borde fått stå kvar och växa till sig. Men det vågade jag inte, kanske någon annan hade hittat dem innan jag hann tillbaka…

Fler…
Och även lite utanför ”stället”…

Väldans nöjd, även om de var små. Inte van att hitta någon svamp alls, förutom lite stolt Fjällskivling utanför huset. Och så sopparna jag vågade mig på för några veckor sedan. Men det var lite läskigt, trattkantareller känns mycket mycket bättre och lyxigare på något sätt. Lång skogspromenad blev det också, lyckades fördriva hela dagen utan att ha gjort någon nytta alls… nu är det väl snart drinkdags 😉

Rensade!
Skafferi.

Han: Härliga bilder! För egen del hoppade jag över både yogan och svampskogen. På förekommen anledning har jag ägnat förmiddagen åt att bygga ut hennes skafferi (ovan).
– Det gäller ju att samla i ladorna som vår finansminister och blivande fru statsministern sa i riksdagen idag.
Eller kanske sa Magdalena Andersson som det var:
– Nu är det valår och då gäller för oss Socialdemokrater att öppna statens alla lador så att maktpartiet bäddar för stöd från både Vänstern och Centern och Miljöpartiets krav på en familjevecka.

Det ska bli spännande att se vad alla stora ord i dagens budgetdebatt kommer att koka ner till. Och apropå språk har väl ingen missat att kravet på språktest fått en renässans. När Sverigedemokraterna lanserade krav på språktest var det fascism och nazism. När Folkpartiet, nuvarande Liberalerna, föreslog ett språktest för att få svenskt medborgarskap var det en ”magnet för främlingsfientliga väljare”, skrev justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) i sin blogg.

Det var några år sedan. I dag är språkkravet en del i den Socialdemokratiska regeringens migrationspolitik. Hos Anders Holmberg i SVT-programmet ”30 minuter” skruvar Morgan Johansson på sig inför minnet av sitt – numera raderade – blogginlägg som han skrev på den tiden när han tyckte att språkkrav för medborgarskap var ”bedrövligt i sin utstuderade ömklighet” men typiskt för folkpartiledaren Lars Leijonborg, ”en politiker som inte är så noga med de grundläggande värderingarna”.
– Bara så jag förstår här… Man kan så klart ändra sig även i politiken. Men det är ingen liten förflyttning, konstaterade programledaren och lille Morgan flackar med blicken som han förmodligen alltid flackat med blicken när han avslöjats med att ha pinkat på mattan och skyllt på katten.
– Det är korrekt. Jag har tänkt om, svettas statsrådet.

Det krav som igår var ”bedrövligt i sin utstuderade ömklighet” är idag S-politik.
– Är ditt syfte ädlare, undrar intervjuaren nu med skärpa i rösten.
– Mitt syfte är ju att få till en bättre integration, pep Johansson.

Slutsats? En given slutsats drar Viktor Barth-Kron i Expressen: ”Om en borgerlig regering stramar åt invandringen så ekar stöveltrampen från det tyska 30-talet, men om S-regering gör det är det istället hammarslagen från det svenska 30-talets folkhemsbygge som hörs” (Expressen 19.9.21).

Men det finns en alternativ slutsats som är viktigare:
– Morgan, när du lyssnar på politiska motståndare ska du lyssna på vad de faktiskt säger, inte spekulera i vad du vill tro att de egentligen menar.
– Du behöver inte tycka som andra. Men ta fasta på vad folk faktiskt säger och skriver i sina förslag – mellan raderna står ingenting.

Dessutom bäste Morgan: Det är inte fel att ändra sig. Tvärtom! Men förklara i så fall för oss andra varför du gör det och låtsas inte att (s)pråkkrav för medborgarskap är något annat än (sp)råkkrav för medborgarskap.
– För jag utgår från att du verkligen menar vad du säger och inte bara fiskar röster i grumligt vatten.

Men när allt kommer omkring finns det saker som känns viktigare när vi sett alla nyhetsprogram. Typ en familjekväll framför Idol.

Alltså, den är mycket större och finare i verkligheten!

Hon: och om man släpper blicken från tv:n så är det en fantastisk måne över Fimpan. Fast göra den rättvisa på bild går ju aldrig…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s