Tisdag: På ostfronten intet nytt

(Uppdaterad 17:25)

Även rosor blommar på hösten

Han: Dagens ros tillägnar vi alla som tror att sommaren är slut. Det är den, men det betyder att vi är en dag närmare våren. Tisdagen den 21 september nådens år 2021 har varit en fin höstdag och att döma av nyhetssändningarna har inget viktigt hänt bortom udden.
– Typ gängmord och skandaler a la Hanif Bali som journalisterna kunnat hetsa upp sig över. Uppriktigt sagt minns jag inte ord jag läst och hört på P1.

Och även på udden går livet sin gilla gång. Hon har städat och bakat bröd med rosiga kinder och jag har varit på soptippen, jag menar återvinningscentralen, och snackat med grabbarna om att hösten är här och det märks för det har varit en lugn dag och så har jag matat vår luggslitne talgoxe med ost från Emåmejeriet och även han verkar tycka att det här är en dag som kommer att gå till historien som en ganska fin höstdag.
– Och så jag slipat och målat och lackat hennes nya hylla för sommarens hemliga chiliblandningar och nu är det dags för eftermiddagsdrink och det var väl allt jag hade att berätta idag.

12.00. Bleke hela dagen!!

Hon: den där första bilden på rosorna kan inte ha varit tagen idag väl… det har ju, kors i taket, varit vindstilla precis hela dagen. Helt underbart, även om jag mest varit inne och städat. Faktiskt nästan i tre timmar. Även det kors i taket.

13.30. Solen är tillbaka!

Lagom till jag var klar kom solen fram. Underbart!!! Var till och med ganska varmt. Strövade omkring och fixade lite ute efter en macka och vilopaus i solskenet. Fanns en del tomater att skörda som faktiskt överlevt kyla och vind utan att spricka eller ruttna. Chililandet såg också okej ut, en del grenar hade dock blåst av. Band upp och stöttade med nya pinnar.

Ölandstoken njöt också av solens strålar!

Publicerat av

En reaktion till “Tisdag: På ostfronten intet nytt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s