Fredag: Uddens gröna höst blir trend i vår

(Uppdaterad 17:04)

Han: Vacker, solig morgon på udden, +5° och stilla hav. Festklädda gräsänder äter frukost i vår lilla vik. Till skillnad från min enkla gräsänklingsvärld är det i and-världen hannarna som klär upp sig i trendiga färger. Särskilt så här års när gräsänderna ”börjar raggandet och dejtandet inför parbildningen i vinter och ett kortvarigt familjeliv fram på försommaren”, för att citera Åke Ekdahls ”Pippiskola” (DN).

Apropå trender och färgsättning får man (hon) sällan vara ensam om en bra idé. För några veckor sedan byggde jag en hylla för hennes chiliburkar och tomatflaskor. Och igår kväll målade jag ett mindre skåp i samma nyans av grönt.

Man tager vad man haver …

Om man vill sätta in denna anspråkslösa grönmålning i en historisk kontext kan man påminna om att Picassos ”blå period” (1901-04) blev blå därför att han kom över ett billigt parti blå färg och var fattig men smart (snål). I mitt fall handlar det om att hon för två och ett halvt år sedan bestämde att vår hall på udden skulle bli grön.
Inte grön i allmänhet utan grön i en särskilt grön nyans som hon såg i sitt huvud och som KenAnderssons Måleri i Torsås till slut lyckades blanda fram.
– Den stora burken står fortfarande halvfull i min ateljé (som hon använder som lager för sin lök- och vitlöksskörd).

I denna återvinningens tid fick alltså mina skåp bli hallgröna. Liksom en del tavlor. Och som man säger:
– Även om du ibland känner dig utanför i kylan, stå still –­ i morgon är du inne i värmen.

och den kommande vårens gröna.

Idag får jag ett nyhetsbrev med ”de trendigast inredningsfärgerna 2022” där trendmakarna tror att ”vi kommer att fortsätta längta efter balans och grönska”. Beckers nya färgfamilj Grounded green baseras på två gröna nyanser – en ljusare, ”Emalj”, och en lite mörkare grågrön, Grönt te 846, ”som påminner om förra sekelskiftets klassiska jugendgrönt.”

Varför inte säga som det är:
– Uddengrönt.

Japp, i den högra!

Hon: jobbat på förmiddagen, och över lunch, eftermiddagen ägnades åt shopping. Livsfarligt ha tid över när man är i Stockholm och dessutom bor vid Stureplan… men känner mig nöjd med dagens inköp. Och ja, köpt ett grönt nagellack som matchar övrigt på udden. Läppstiftet mer orange/rosa än grönt 😉

Och så en matchande tröja till läppstiftet, inhandlad på Zara.

Zara hittar jag alltid något på. Hade tänkt köpa koftan jag såg igår när jag hastigt sprang förbi. Men det blev en tröja istället. Den fanns inte igår. Gäller att gå förbi lite var dag. Ja så man inte missar något. Tur vi åker hem på söndag…

Ett gammalrosa lack blev det också!

Det hade kommit in en massa nytt på Other Stories också. Senast jag var uppe tyckte jag inte det fanns något för mig. Men idag fanns det som sagt mycket fint, men det blev ”bara” en blus. Och den går i brunt. Helt otippat, har aldrig blusar, och har aldrig brunt… men jag föll. Och så hade de fina färger på lack och läppstift. Hermes, släng dig och din kö för att komma in i väggen.

Publicerat av

En reaktion till “Fredag: Uddens gröna höst blir trend i vår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s