Onsdag: 16 år som gifta…

Hon: …och 20 år som sambo! Han hade glömt, men räddade det på något sätt under eftermiddagens shopping uppe i byn! När vi kom hem stod rosorna på bordet. Han är fortfarande snabb! Och jag älskar honom fortfarande, trots allt.

Annika och jag hjälptes åt. Eller rättare sagt, hon hjälpte mig…

Men jag skulle ju egentligen berätta om gårdagens dörrmattekurs. Det var min gamla klasskompis och vän Annika som tog mig med, tack! Och kursen hölls på Lisesgården som drivs av vår gamla klasskompis Lise, som blev min bästis direkt när hon flyttade in huset i bredvid mitt lagom till vi skulle börja ettan.

Lise med färdig matta av björkris

Det var faktiskt jättekul, och trots att jag slarvade och fuskade en del för att inte komma efter ”proffsen” så blev mattan över förväntan bra. Och Lisesgården är ett klart intressant koncept. Där hålls även skogsbad. Det måste jag nog också pröva. Tack Lise o Annika för igår. Ses snart igen.

Klart äggen är gröna.

Han: Apropå trender får man (hon) sällan vara ensam om en bra idé. I november förra året fick jag ett nyhetsbrev med ”de trendigast inredningsfärgerna 2022” där trendmakarna tror att ”vi kommer att fortsätta längta efter balans och grönska”. Enligt nyhetsbrevet baseras Beckers nya färgfamilj Grounded green på två gröna nyanser – en ljusare, ”Emalj”, och en lite mörkare grågrön, Grönt te 846, ”som påminner om förra sekelskiftets klassiska jugendgrönt.”

Lite sent påtänkt för att vara en ny trend. Redan två år tidigare hade hon redan låtit måla vår hall i hus 1 grönt.
Uddengrönt.

Och den gröna trenden håller i sig på udden. Ett axplock från dagen:

Till och med den lilla grönfinken som flög in vårt fönster håller färgen trots att man är lite yr i mössan:

Och även i torpet går vi mot en grön vår:

Om du vill sätta in denna trendkänsliga grönmålning i en historisk kontext kan jag påminna om att Picassos ”blå period” (1901-04) blev blå därför att han kom över ett billigt parti blå färg och var fattig men smart (snål). Detsamma gällde när han senare blev berömd för sin rosa period (1904-1906).
I den mån jag påverkat vårens grönmålning handlar det alltså inte bara om att hon för två och ett halvt år sedan bestämde att vår hall på udden skulle bli grön. Inte grön i allmänhet utan grön i en särskilt gröna nyans som hon såg i sitt huvud och som Ken på Anderssons Måleri i Torsås till slut lyckades blanda fram.
Det blev några burkar innan det blev rätt.
Och det inte sant som man säger att nöden inte har någon lag.
Det har den:
– Man tager vad man haver, som Cajsa Warg skrev i sin kokbok redan 1755.
Den stora burken med Uddengrönt är fortfarande halvfull och ingen färg är så vacker som den som är gratis.
– Särskilt efter sexton års lyckligt äktenskap.

PS: Hon har som vanligt rätt fast hon ändå inget förstått. Rosorna köpte jag hos Jacky på Tempo i Gökalund redan på förmiddan. Till budgetpris och efter en tyst överenskommelse män emellan att Jacky inte skulle säga nåt när hon handlade där nu på eftermiddagen.
Sensmoral? Som alla färgkluddare vet: Om man blandar vita lögner med röda rosor så får man rosa blommor och som kompensation för att jag glömde vår 16:e bröllopsdag såg jag naturligtvis till att våra mandelträd blommar just idag.

Även mandelträdet firar henne med att blomma just idag.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s