Tisdag: Ett påfågelsöga vittnar om att inte allt är upp och ner

(Uppdaterad 20:33)

Påfågelsöga visar att allt inte är galet ur led.

Han: Idag har jag haft mitt första påfågelsöga. Det heter så. Åtminstone på fågelskådarspråket, det har Isman lärt mig. Man säger inte att man sett den och den fågeln. Man säger att ”idag hade jag en etc etc”.
– Alltså hade jag årets första påfågelsöga idag.
Den satt där på en varm bänk och solade sig. Och sen flög den innan jag hann få fram mobilkameran. Så det fick bli att ta fram paletten.

Påfågelsöga är alltså en fjäril. Det är ingen märkvärdig fjäril. Det märkvärdiga i mina ögon är att det fortfarande händer helt vanliga saker i vår märkliga tid när det händer så mycket ovanliga saker, typ krig i Europa och att blåsossar och stabila centerpartister ute i bygderna plötsligt säger att det är nog dags nu att vi går med i NATO.

Bara den som följt svensk politisk debatt de senaste 50 åren fattar vilken historisk game changer det är.
– Ungefär som när Bobby i Dallas livs levande klev ut ur duschen efter att ha varit död i en säsong.
Men att påfågelsögat dyker upp när den ska här på udden (april) är ett välkommet tecken på att tiden inte är helt ur led.

Låt solen skina!

Och så det stora vårtecknet: Idag har grabbarna från Nordpolen Energi kopplat upp udden mot solen! Åtminstone i halva systemet tickar nu kilowattimmarna in. Hela systemet går igång så snart EON varit här och bytte en elmätare.

Ny dörrmatta vid köksingången’

Hon: heldag i växthuset med omplantering, sen har jag varit i Lisesgården och gjort en dörrmatta av björkris. Jättekul! Berättar mer imorgon. Han blev väldigt imponerad av mattan!

Publicerat av

2 reaktioner till “Tisdag: Ett påfågelsöga vittnar om att inte allt är upp och ner

  1. Blev bättre än ett foto I min ”vilda” ungdom (före mobilkamera) fångade jag dom,avlivade dom och sedan nålade jag upp dom Motsatsen till livet på en pinne

    Gillad av 1 person

  2. Hej Bengt. Lite så var det med mig också. Har kvar en låda med nålade insekter som jag gjorde i ordning som tioåring. Skillnaden var att mamma hade förbjudit mig att fånga fjärilar eftersom de var så vackra. Men tordyvlar och andra intressanta insekter hamnade i eterburken.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s