Söndag: Samling kring grisen gav mersmak

(Uppdaterad 14:32)

Han: Vaknar med ett fånigt leende i ansiktet. Minns inte att jag somnade, men det gjorde jag. Tidigt. Och med ett självbelåtet flin. Ty det blev en jäkligt trevlig fest, vår Oktoberfest med helstekt gris. Alla kom, alla 53 som hörsammat stugföreningens lockrop.

Viktigaste gästen på festen var förstås grisen. Stort tack till Urban Engman med medarbetare som gav en heldagslektion i hur man föder upp och tillagar en femstjärnig middag i solnedgång.
I övrigt kan jag bara konstatera att somliga människor är lättroade och om inte festen slutat så pågår den även i vacker soluppgång.
Men som sagt, värden gick hem tidigt och somnade glad som gris redan efter tolv timmar vid en grill. Ibland säger en film mer än en massa ord:

Hon: och jag missade visst det allra roligaste, efterfesten, attans!! Gick hem när solen började gå ner, mest för att jag behövde uppsöka damernas längst ut på udden. Eftersom jag var lite slak efter en natt på slottet bestämde jag mig för att lägga mig i soffan framför tv:n istället för att gå tillbaka. Skulle jag ju inte gjort!! Ser redan fram emot nästa års grisfest, då ska jag vara utsövd och redo för en allsångsnatt i Småländsk anda!

… Vi ses nästa gång!

Han: Och sen kom det vanliga tivoligänget med Sope-Bengt och Höjdhopparn i spetsen tillbaka morgonen efter och rev tivolitältet och återställde festplatsen.
– Vi ses på brottsplatsen snart igen!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s