Onsdag: ”Det river skönt men …”

(Uppdaterad 13:08)

Should I stay or should I go?

Han: Den Socialdemokratiska kongressen är historia. Det politiska spelet fortsätter. Och alla de vanliga medieoraklen spekulerar om varför Löfven dröjer med att meddela att han avgår.
– Så vad tycker en politiskt intresserad gubbe på en udde i Kalmarsund?
Det är svårt att ge ett kortfattat svar. Men jag noterar att ju äldre jag blir, desto mer lyssnar jag till folk som inte säger så mycket.

I Omfamningens bok (Lindelöws, 1989) berättar Eduardo Galeano historien om några kristna missionärer som besökte en hövding hos en indianstam i den paraguayanska delen av Chaco. Hövdingen, ”en lugn och tystlåten tjock man” lyssnade tålmodigt på missionärernas religiösa propaganda.
Efteråt tar hövdingen god tid på sig innan han kommenterar budskapet.
Sedan säger han:
– Det här river. Det river ordentligt. Och det river skönt.
Därefter lägger han till:
– Men det river inte där det kliar.

Ungefär så.

Glad besökare.

PS: Idag kom en liten glada glidande förbi udden. Den var nästan svart men eftersom det är fult att påpeka hudfärg (om det inte handlar om medelålders vita heterosexuella män) så säger vi att det var en Brunglada (Black Kite på engelska).

Med risk för att någon läsare mår dååååligt (åldersstigmatisering) konstaterar jag att det är var ett juvenilt exemplar.
– But you win some, u loose some. Nu måste jag skjutsa en fullvuxen skönhet med italienskt påbrå till tåget.

Morgon-pyssel…

Hon: hann med att sätta ner mina två små skott från olivträdet i varsin kruka innan vi åkte in till tåget. Hoppas hoppas att de små rötterna som vuxit fram medan de stått i ett vattenglas några veckor var tillräckliga. Ville inte vänta längre heller eftersom stammen började se lite uppluckrad ut. Skotten kommer från mitt stora olivträd, de hade planterat sig själva och växte upp bredvid trädets stam. Det var så kompakt med rötter i jorden där de stod så det gick inte att få upp skotten med sina egna rötter. Därför har de stått i vatten för att få nya. Håller nu tummarna hårt att de klarar sig så att jag får två nya träd att sätta ut till sommaren!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s