Tisdag: Dagen börjar på minus

(Uppdaterad 15:18)

Han: Egentligen visste vi det redan i går kväll när Mellström ringde och undrade om han kunde plocka lite grönkål.
– Det blir minus i natt, sa han.
Och det blev det. Kanske neråt minus tre om SMHI har rätt. Minus 1° fortfarande klockan sju. Is i vattentunnorna och frost utomhus. Kallras vid de stora fönstren i vardagsrummet, termometern visar +15°.
– Ja ja, jag vet. Vi skulle ha fixat insatsen i öppna spisen.

Hon: alltså, det var mycket kallare än så. Minus 3 grader visade termometern i växthus 1, och i växthus 2 som är mer isolerat och skyddat var det minus 2 grader när jag cyklade och hämtade tidningarna. Då hade ändå temperaturen stigit någon dryg grad sedan vi gick upp.

Började med chilin

Bäst att skörda det som klarat sig, även det i växthusen. Även om inte allt är helt moget.

Sedan auberginen

Egentligen lite fantastiskt att en aubergine-planta klarat sig så länge och fortsatt producera. De är små, men fina. Får hitta på något att göra av dem när jag kommer tillbaka från Stockholm. Tips någon?

Spetspaprika

Och har jag en stor planta med spetspaprika som står ute på friland, nästan alla paprikorna fick komma in trots att de fortfarande är gröna. Men paprika kan man ju äta både grön och röd så det gör ju inget om de inte mognar härinne.

Surdegsbrödet är gräddat

Och är surdegsbrödet jag satte på jäsning igår bakat. Bra att ha i frysen när vi är tillbaka. Och så blir det god matsäck på tåget imorgon. Bakade havrekakor också, både till resan och med tanke på frukost-gott i nästa vecka. Packat har jag också, och malt lite kryddor till som är väl nerpackade. Nu tror jag det blir soffan. Även för mig…;)

Han: Välkommen till soffornas värld. Jag har visserligen inte skördat och bakat. Men efter 5871 steg i skogen känns det som en rättvis belöning. Dagens ordspråk: Lathet är inget annat än den goda vanan att vila innan du blir trött.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s